Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Bart Gijsbertsen,Een heidense uitdaging
  • Bart Gijsbertsen,Een heidense uitdaging
Bart Gijsbertsen,Een heidense uitdaging
Een heidense uitdaging
leven met de God van Israel
€ 17.95
Levertijd: 1 tot 2 werkdagenEr verschijnen veel boeken over de verhouding tussen christendom en jodendom, kerk en synagoge, Israël en de volkeren. Die verhouding wordt tegenwoordig anders gezien dan eeuwenlang gangbaar was. Maar wat dat concreet betekent voor de gemiddelde kerkganger of bijbellezer is veel minder duidelijk.

Bart Gijsbertsen schrijft toegankelijk en voor een breed publiek. Hij laat zien wat er verandert in de uitleg van bijbelteksten als je de nieuwe verhouding serieus neemt. Daarvoor legt hij zijn oor niet alleen te luister bij de Hebreeuwse tekst van de Bijbel, maar gaat hij ook te rade bij rabbijnse uitleg. Jezus was immers een Jood die elke sabbat in de synagoge te vinden was en geheel werd opgevoed in de Joodse traditie. En al zijn woorden en daden staan in verband met die traditie.

Een heidense uitdaging is het eerste deel van een drieluik. Met de titel doelt de auteur op de uitdaging om als ‘heiden’, dat wil zeggen: niet-Jood, het cBoek te begrijpen dat geheel door Joden is geschreven. En het is te meer een uitdaging omdat zoveel woorden - zoals bijvoorbeeld ‘offer’, ‘waarheid’, ‘recht’ en ‘geloven’ - in de Joodse sfeer iets anders betekenen dan wij van huis uit gewend zijn.

Bart Gijsbertsen (1951) is emeritus-predikant in de Protestantse kerk in Nederland. Daarnaast is hij actief als consultant en auteur.


Extra informatie:

Paperback / softback
200 pagina's
Met illustraties
Juli 2022
411 gram
213 x 148 x 27 mm
EAN: 9789493288096
Uitgeverij Van Warven

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen