Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Azzedine Karrat,Islamitisch trouwen
  • Azzedine Karrat,Islamitisch trouwen
  • Azzedine Karrat,Islamitisch trouwen
  • Azzedine Karrat,Islamitisch trouwen
  • Azzedine Karrat,Islamitisch trouwen
  • Azzedine Karrat,Islamitisch trouwen
  • Azzedine Karrat,Islamitisch trouwen
Azzedine Karrat,Islamitisch trouwen
Islamitisch trouwen
Over het hoe & waarom van een moslimhuwelijk
€ 19.99
24 Bij u in huis op: dinsdagBOEK `Islamitisch Trouwen - Over het hoe & waarom van een moslimhuwelijk`.

Trouwen is een serieuze onderneming die vraagt om kennis, aandacht en voorbereiding. Voor moslims is het huwelijk zelfs de helft van je geloof. Je tekent een bijzonder contract met elkaar, dat zowel emotionele als praktische gevolgen heeft. Vooraf kennis over het huwelijk opdoen, is voor beide partners nodig om een gezegend huwelijk te kunnen aangaan.

Azzedine Karrat werkte jarenlang als hoofdimam in de grootste moskee van Nederland, de Essalam Moskee in Rotterdam. Door zijn rol als vertrouwenspersoon kwam hij in aanraking met zeer diverse huwelijkssituaties en weet hij daardoor goed wat er speelt binnen de Nederlandse moslimgemeenschap.

In dit boek brengt hij al deze ervaringen en zijn islamitische kennis over het huwelijk samen en geeft hij antwoord op vragen als: Welke rol speelt het huwelijk in je leven? Hoe vind je een geschikte huwelijkspartner? Hoe zet je Allah centraal in je huwelijk? Wat kun je doen als je huwelijk in ‘zwaar weer’ komt? Wanneer kan een scheiding de beste ‘oplossing’ zijn?

De auteur onderbouwt zijn teksten met verzen uit de Koran, overleveringen van de Profeet en kennis en wijsheden van geleerden.


OVER DE AUTEUR - Azzedine Karrat is geboren in Marokko en memoriseerde daar op jonge leeftijd de Koran. Het was de start van een leven lang leren. Om te beginnen studeerde hij op traditionele wijze islamwetenschappen bij verschillende imams. Iets dat hij voortzette in de vorm van de opleiding Koranwetenschappen, nadat hij op 12-jarige leeftijd met zijn ouders emigreerde naar Nederland.

Van 2013 tot 2019 werkte Karrat als hoofdimam in een van de grootste moskeeën van Nederland, de Essalam moskee in Rotterdam. In diezelfde tijd deed hij zijn Bachelor Islamitische Theologie en Master Islamitische Geestelijke Verzorging. Op dit moment is hij verbonden aan de Universiteit van Leiden en doet hij een promotieonderzoek over de vorming van imams in Nederland.

Als imam heeft Karrat veel gezinnen geholpen en gesprekken begeleid, onder andere op het gebied van trouwen, huwelijksleven en scheiden. Het is deze combinatie van theorie en praktijk die hem in staat stelde om dit boek over islamitisch trouwen samen te stellen.Extra informatie:

Hardback
208 pagina's
December 2022
460 gram
218 x 157 x 23 mm
EAN: 9789083032276
`t Kennishuys

24 Bij u in huis op: dinsdag