Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Auke Kok,Johan Cruijff
  • Auke Kok,Johan Cruijff
Auke Kok,Johan Cruijff
Johan Cruijff
de biografie
€ 26.99
Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 14:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel


Vrijwel iedereen denkt Johan Cruijff te kennen en dat is niet zo gek: zijn illustere carrière voltrok zich grotendeels in de schijnwerpers. Maar als mens en zelfs als sportman bleef hij in veel opzichten een mysterie. Waarom vocht hij zoveel conflicten uit? Waarom ging hij niet naar het WK 1978 en werd hij geen bondscoach in 1994? Wat stond er in de psychologische rapporten over hem? Gebruikmakend van unieke documenten en puttend uit honderden interviews met klasgenoten, jeugdvrienden en -vriendinnen, medespelers, zakenpartners en familieleden geeft Auke Kok op deze en vele andere vragen antwoord. Dat doet hij in de eerste volledige biografie van deze kwajongen, familieman, aanvoerder, trainer, voetbalfilosoof en commercieel pionier.

Zijn levensverhaal is als een schelmenroman over een volksjongen die uitgroeit tot een mondiaal fenomeen. Johan Cruijff, De biografie toont wie Johan Cruijff écht was, hoe hij zijn enorme invloed vormgaf, hoe de briljante, maar aanvankelijk te magere en nerveuze `Jopie` zich de reputatie van vernieuwer kon verwerven, van betweter en weldoener - en van inspirator van miljoenen over de hele wereld.
Recensie:
Het Parool
Maarten Moll 'Kok laat overtuigend zien hoe Cruijff door zijn snelle denken en handelen meestal mijlenver op iedereen voor lag. Terwijl dat ook zijn zwakte was. Hij heeft me ook, al even overtuigend, de zorgzame, toegewijde, en charitatieve kant van Johan laten zien (al mislukte hij als zakenman).'

Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
November 2019
914 gram
229 x 151 x 55 mm
EAN: 9789048837311
Hollands Diep

Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 14:00

Dit artikel is aanwezig in onze winkel