Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Arthur Brand,De paarden van Hitler
De paarden van Hitler
Het waargebeurde verhaal van de kunstdetective die infiltreerde in de nazi-onderwereld
€ 20.00
  (Paperback / softback) Thuisbezorgen

  • Bestel vandaag
  • Bij u in huis op dinsdag *
  • Vanaf € 26.50 gratis verzenden


Het waargebeurde verhaal van de detective die infiltreerde in de nazi-onderwereld


Tijdens een bezoek aan zijn oude leermeester krijgt kunstdetective Arthur Brand een foto te zien van de paarden van Hitler, twee metershoge beelden die Hitler ooit voor de Rijkskanselarij had laten plaatsen. Ze worden te koop aangeboden. Maar die beelden waren toch in de slag om Berlijn vernietigd? Dit moeten vervalsingen zijn.


Brand ontdekt dat de paarden geen vervalsingen zijn. Hij gaat als een ware detective op onderzoek uit en probeert te achterhalen waar de beelden de afgelopen zeventig jaar bleven, wie ze in handen had en wie ze nu voor veel geld op de zwarte markt wil verkopen. Uiteindelijk weet hij, samen met de Duitse politie, de beelden te confisqueren. Hij haalt er het wereldnieuws mee.


De paarden van Hitler is een ongelooflijk spannend, waargebeurd verhaal over geheime diensten, oud-kgb’ers, oud-nazi’s, neonazi’s, louche figuren, Oost-Duitse ex-politie en heel veel geld.


 


In de pers


‘Het klinkt als een verhaal van John le Carré.’ Nieuwsuur


‘Vergeet de film The Monuments Men, waarin George Clooney kunst uit handen van de nazi’s redt. De manier waarop twee immense bronzen paarden uit Hitlers kunstcollectie zijn teruggevonden, is beter filmmateriaal. Met Russische generaals en nakomelingen van nazi’s.’ Het Nieuwsblad


‘Brand vertelt, met de nodige humor, zijn straffe verhalen.’ NRC Next
Extra informatie:

Paperback / softback
288 pagina's
Februari 2023
426 gram
215 x 140 x 27 mm
EAN: 9789022599570
Boekerij


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.