Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Kinderboekenweek 2022, van 5 t/m 16 oktober.

Arnon Grunberg,Kamermeisjes en soldaten
Kamermeisjes & soldaten
Arnon Grunberg onder de mensen
€ 23.99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagenReportages uit: Bagdad - Kabul - Pristina - Asunción - Lima - Beiroet - Tel Aviv - Berlijn - Zürich - Beieren - Kandahar - Guantánamo Bay.

Ongemerkt zal ik mijn neus duwen in gebruikte handdoeken en het ruiken: het leven. Ik zal hun haren uit de doucheputjes scheppen, ik zal er grondig naar kijken, ik zal het naakte leven zien.

Arnon Grunberg begon in 2006 de reportagereeks 'Onder de mensen', gebaseerd op Maxim Gorki's advies aan Isaak Babel om de schrijftafel te verlaten en zich onder de mensen te begeven. Deze journalistieke stukken zijn nu verzameld in Kamermeisjes en soldaten.Voor een reportage werkte Grunberg undercover als kamerjongen Anton Morsink in een hotel in Beieren. Als een gast zijn hotelkamer verliet, dan stapte Morsink zijn leven binnen.

Grunberg belicht ook de politieke actualiteit. Hij bezocht Guantánamo Bay en reisde naar Afghanistan en Irak om als 'embedded' journalist meer te weten te komen over het dagelijkse leven van de soldaten. Met Kamermeisjes en soldaten plaatst Arnon Grunberg zich in de traditie van de meesters van de literaire reportage, zoals de 'razende reporter' Egon Erwin Kisch en Joseph Roth, vertellers die met hart en ziel over de politieke en sociale actualiteit berichtten.Taal / Language : Miscellaneous languages

Extra informatie:

Paperback / softback
335 pagina's
Met illustraties
Januari 2009
495 gram
215 x 134 x 32 mm
EAN: 9789038890883
Nijgh & Van Ditmar

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen