Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Arie-Jan Mulder,De Jezus manier
  • Arie-Jan Mulder,De Jezus manier
Arie-Jan Mulder,De Jezus manier
De Jezus manier
niet wijzen maar wenken
€ 12.50
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Het thema van dit boek is de manier waarop Jezus met mensen omging. We lezen een aantal vertrouwde verhalen uit de evangeliën opnieuw, maar nu met een blik die vooral gericht is op de dynamiek tussen Jezus en zijn gesprekspartners. Hoe reageren ze op elkaar? Waar is Jezus op uit? En wat doet dat met de mensen met wie hij praat?

Als we zo kijken hoe Jezus met mensen optrok, dan kunnen we daar veel van leren. Om te beginnen wordt in de loop van die gesprekken steeds duidelijker hoe zijn houding naar mensen was. Dat blijkt samen te vatten in wat de ondertitel van dit boek is geworden: niet wijzen maar wenken. Hij keek niet naar wat mensen verkeerd deden, maar naar wat ze nodig hadden. Niet oordelen maar helpen.

Ook geeft deze aandacht voor de manier waarop Jezus met mensen omging meer duidelijkheid over wat hij precies bedoelde met zijn woorden. Dat levert allerlei verrassende inzichten op.

Dit voorbeeld van Jezus kan ongetwijfeld stimulerend werken voor onszelf in onze dagelijkse omgang met anderen.


Recensie:
Nederlands Dagblad
Martin Boon 15-09-2017
'In begrijpelijke taal en zorgvuldig neemt hij de lezer mee. Ook legt hij uit hoe oudere Bijbelverhalen op de achtergrond spelen. Bijvoorbeeld bij Jezus die Zacheüs roept, die zich schuilhoudt in een boom. Daarin klinkt door hoe God tegen Adam zegt: ‘Waar ben je?’ In zijn ontmoetingen sluit Jezus nauw aan bij de belevingswereld van mensen, concludeert de auteur. Ook heeft Hij oog voor hun diepste verlangens en angsten. De auteur hoopt dat deze ‘Jezusmanier’ hedendaagse lezers zal inspireren.'

Extra informatie:

Paperback / softback
190 pagina's
Mei 2017
250 gram
213 x 137 x 14 mm
EAN: 9789081547451
A.J. Mulder

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen