Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Anton Slotboom,Wij, Spartanen
  Wij, Spartanen
  Winnen, verliezen en leven op Het Kasteel
  € 21.99
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen  Wij, Spartanen - Winnen, verliezen en leven op Het Kasteel


  De Rotterdamse journalist Anton Slotboom is al meer dan dertig jaar hartstochtelijk supporter van Sparta. Zijn liefde voor het voetbal heeft hij gemeen met mensen als Nico Dijkshoorn, Michel van Egmond, Sjoerd Mossou, Vincent Bijlo, Willem Vissers en Özcan Akyol. Aan de hand van hun verhalen, en het verhaal van zijn club Sparta, gaat Slotboom in dit boek op zoek naar het hoe en waarom van het wonderlijke fenomeen clubliefde.

  Slotboom dook in de levens van fans, spelers, trainers en clubiconen. Hij vroeg de eerdergenoemde en andere prominenten het hemd van het lijf en klopte zelfs aan bij hoogleraren, filosofen en historici. Ook dook hij in zijn eigen supportersleven en in de vele eerdere verhalen die hij over voetbal en Sparta schreef.

  Al onderzoekend komt Slotboom in dit boek zo tot een opvallende conclusie: fanatieke voetballiefhebbers worden weleens voor gek verklaard, maar supporter van een club zijn heeft iets wonderschoons én gezonds. Dat blijkt zelfs uit medisch onderzoek.

  Wie wil begrijpen wat clubliefde kan betekenen in een mensenleven grijpt naar Wij, Spartanen. Dit boek overstijgt de clubkleuren en spreekt iedere voetballiefhebber aan.

  Journalist Anton Slotboom (1980) schrijft voor het Algemeen Dagblad en Trouw. Wekelijks is hij te gast in de populaire podcast over Sparta op Rijnmond. Zijn boek over Jules Deelder, De zin van het leven ben je zelf, werd een bestseller en kreeg unaniem lovende recensies.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  256 pagina's
  Met illustraties
  Maart 2022
  445 gram
  209 x 134 x 28 mm
  EAN: 9789089756749
  Just Publishers

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

  Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen