Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Anton P.  Tsjechov,Verzamelde werken 1 Verhalen 1880-1885 ; Drama op de jacht
  • Anton P.  Tsjechov,Verzamelde werken 1 Verhalen 1880-1885 ; Drama op de jacht
Anton P.  Tsjechov,Verzamelde werken 1 Verhalen 1880-1885 ; Drama op de jacht
Verzamelde verhalen deel 1
1880-1885
En de roman Drama op de jacht
De Russische Bibliotheek in nieuwe vertaling
€ 39.00

Uitverkocht/Niet leverbaar

'Het is lang geleden dat ik champagne dronk' zei Anton Tsjechov (1860-1904) op 15 juli 1904 na het ledigen van zijn glas. Daarna stierf de Russische schrijver, nauwelijks 44 jaar oud. Honderd jaar later wordt zijn werk gerekend tot het beste wat de wereldliteratuur ooit heeft voortgebracht.

Tussen 1953 en 1958 verschenen Tsjechovs verzamelde verhalen in vijf delen dundruk in de Russische Bibliotheek. Alle delen werden vertaald door Charles B. Timmer, die hiervoor werd bekroond met de Martinus Nijhoffprijs voor vertalingen.
Levende talen veranderen echter, net als vertaalopvattingen.

Om ook nieuwe lezers in fris, hedendaags Nederlands te kunnen laten genieten van de onverminderde kwaliteit en actualiteit van Tsjechovs werk, hebben wij besloten om zijn verzamelde verhalen geheel opnieuw te doen vertalen. Dit werk zal eendrachtig worden verricht door drie gerenommeerde vertalers: Tom Eekman, Aai Prins en Anne Stoffel. De vijf delen zullen verschijnen tussen januari 2005 en januari 2007.

Toen Tsjechov enkele jaren voor zijn dood de rechten op zijn verzameld werk verkocht aan de uitgever Adolf Marx merkte hij ironisch op: Nu ben ik marxist geworden: Hij stelde zijn verzameld werk zélf samen en keurde ruim 40 % van wat hij geschreven had af. Voor de nieuwe vertaling is Tsjechovs eigen keuze voor de Marx-uitgave het uitgangspunt Daarnaast zal een beperkte keuze uit het doe Tsjechov te licht bevonden werk worden opgenomen, opdat de lezer zich een beeld kan vormen van de ontwikkeling van Tsjechovs schrijverschap. De chronologie wordt gehand-haafd. Elk deel bevat beknopte annotaties en wordt besloten met een biografische schets over de betreffende periode.

Extra: Ter gelegenheid van de nieuwe uitgave verschijnt een gratis boekje met daarin informatie over de complete uitgave, een stuk van Geert Mak over Tsjecho, een bijdrage van de vertalers en een nieuw, niet eerder in het Nederlands vertaald verhaal van Tsjechov.

Vertalers: Aai Prins, Anne Stoffel en Tom Eekman

Extra informatie:
De Russische bibliotheek

Uitverkocht/Niet leverbaar