Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Annemiek Rens,Geloof, Hoop en Liefde
  • Annemiek Rens,Geloof, Hoop en Liefde
Annemiek Rens,Geloof, Hoop en Liefde
Geloof, Hoop en Liefde
Kostbare eieren uit het Tsarenrijk
€ 9.95

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen

De pracht en praal van de Russische hofcultuur in de tsarentijd wordt gesymboliseerd door het paasei. Met het eerste paasei dat hofjuwelier Karl Fabergé in 1885 voor tsaar Alexander III Romanov vervaardigde, was een nieuwe trend geboren. De elite maakte er een sport van om deze jaarlijkse geschenken zo luxueus en extravagant mogelijk te laten uitvoeren, in de kostbaarste materialen en door de beste juweliers. De meest luxe exemplaren bevatten zelfs een surprise.

Bijna 130 jaar later spreken deze pronkjuwelen nog onverminderd tot de verbeelding. Het Landesmuseum in Liechtenstein bezit één van de grootste verzamelingen Russische paaseieren. De topstukken uit deze collectie, waaronder meerdere Fabergé-eieren, worden in deze uitgave in detail besproken en weergegeven. In dit boek komen de tradities en weelde van het vooroorlogse Rusland samen met het virtuoze ambacht van de kunstnijverheid rond 1900.


In december 2014 t/m februari 2015 zijn een groot aantal eieren uit de collectie van het Liechtensteinisches LandesMuseum te bezichtigen in het Drents Museum te Assen.
Annemiek Rens is kunsthistoricus en gastconservator van het Drents Museum.

Extra informatie:

Hardback
82 pagina's
Met illustraties
November 2014
583 gram
227 x 225 x 14 mm
EAN: 9789462580596
Uitgeverij WBOOKS

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen