Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Annejet van der Zijl,Fortuna`s kinderen
  • Annejet van der Zijl,Fortuna`s kinderen
Annejet van der Zijl,Fortuna`s kinderen
Fortuna`s kinderen
Een trans-Atlantische familiekroniek
€ 24.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in HeerenveenZou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?

Het nieuwste `grote` boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte voorouder?

Fortuna`s kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico`s en hun liefdes niet door huidskleur.
Recensie:
HP/De Tijd
Thomas van den Bergh 01-11-2021
'

`Annejet van der Zijl heeft een prettige, vlotte manier van vertellen, waarbij ze behendig inzoomt op de sleutelscènes die de levens van haar hoofdpersonen hebben bepaald.`

'

Extra informatie:

Hardback
288 pagina's
September 2021
447 gram
216 x 146 x 29 mm
EAN: 9789048862412
Hollands Diep

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen