Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • André Nusselder,Meer dan de mens alleen
  • André Nusselder,Meer dan de mens alleen
André Nusselder,Meer dan de mens alleen
Meer dan de mens alleen
Filosofie van het verlangen
€ 24.90
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Fascinerende analyse van het verlangen in de hedendaagse cultuur als tegenwicht tegen de zielloosheid van de moderne tijd.

De mens heeft altijd verlangd naar meer. Vroeger kwam dit vooral tot uiting in de grote verhalen van godsdienst, politiek en vooruitgang. Deze grote verhalen zijn inmiddels ontmanteld, maar het verlangen blijft onverminderd bepalend voor de hedendaagse mens in een seculiere en individualistische samenleving. Sterker nog: het is wezenlijk voor wie we zijn en wat we doen. Wij worden gedreven door verlangens waarop wij meestal geen zicht hebben, en creëren onbewust allerlei kleine mythes en rituelen om uitdrukking te geven aan wat het alledaagse te boven gaat.

Puttend uit de continentale filosofie en de freudiaanse psychoanalyse neemt filosoof André Nusselder ons mee in een hedendaagse verkenning van het verlangen die de diepere lagen van de menselijke ziel blootlegt. Aan de hand van het leven van Vincent van Gogh toont hij hoe gevaarlijk het verlangen kan zijn, maar ook hoeveel schoonheid het kan opleveren. In onze tijden van nostalgische en totalitaire hunkeringen, zielloosheid en vervreemding is Meer dan de mens alleen een onmisbaar boek in de zoektocht naar spirituele betekenis.

André Nusselder (1969) is filosoof, docent (ethiek design) en auteur. Hij publiceerde eerder Interface Fantasy (onder redactie van Slavoj Žižek bij MIT Press) en The Surface Effect. The Screen of Fantasy in Psychoanalysis (Routledge). Meer dan de mens alleen is zijn eerste boek in het Nederlands.

‘Het wezen van mens-zijn is gemis en het daaruit voortvloeiende verlangen naar vervulling. Hoezeer de denktradities gebaseerd op Plato (met een nadruk op de geest) en Freud (met een nadruk op de driften) ook van elkaar verschillen, op dat punt zijn ze het met elkaar eens. Met het verlangen raken we aan de ziel van het menselijk bestaan.’Extra informatie:

Paperback / softback
240 pagina's
Met illustraties
Juni 2021
370 gram
210 x 140 x 23 mm
EAN: 9789024435296
Boom

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen