Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Alexander Smit,Geschenk van het absolute
  • Alexander Smit,Geschenk van het absolute
Alexander Smit,Geschenk van het absolute
Geschenk van het absolute
€ 29.95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


‘Ik vind dat dit bij jou hoort’, zei Devi van de Advaita Foundation, terwijl ze me een doos oude floppydisks gaf. ‘Ik weet niet precies wat erop staat’, voegde ze eraan toe. De schijfjes waren van Alexander Smit geweest, Nederlands bekendste advaitaleraar. Ze bleken een grote hoeveelheid transcripties te bevatten van bijeenkomsten die hij in de jaren tachtig en negentig hield. Het merendeel van de teksten is niet eerder gepubliceerd.

Alexander gaf onderricht aan iedereen die geïnteresseerd was in de vraag: ‘Wie of wat ben ik nu werkelijk?’ Hierbij legde hij een directheid, scherpte en humor aan de dag die ik daarna nooit meer op die manier ben tegengekomen. Het repareren en uitlezen van alle diskettes was een geduldwerkje, maar toen het eenmaal klaar was had ik een behoorlijke verzameling teksten. Een selectie daarvan is in dit boek opgenomen.

Alles en iedereen heeft meegewerkt aan het mogelijk maken en het verschijnen van dit boek; mijn ex-leraar Alexander met zijn wijsheid, mijn vriendin Devi met haar toewijding voor het bewaren en bewaken van het materiaal en mijn uitgevers Wim en Wouter met de visie en de durf om ervoor te zorgen dat dit boek nu verkrijgbaar is.

Wij vinden dat dit bij u hoort.

Jan Koehoorn

In dit boek bevindt zich een cd met een aantal geluidsfragmenten van bijeenkomsten met Alexander Smit, eind tachtiger jaren.

Extra informatie:

Hardback
Met illustraties
Mei 2013
577 gram
207 x 162 x 26 mm
EAN: 9789491411052
Samsara Uitgeverij b.v.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen