Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Aleksandr Poesjkin,De canon
  De canon
  De Russische bibliotheek
  € 50.00
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel


  Het grootse oeuvre van Aleksandr Poesjkin is een verzameling van vele hoogtepunten, die nu allemaal verenigd zijn in één uitgebreid Russische Bibliotheek-deel. Na publicatie van zijn lange gedicht Roeslan en Ljoedmila was Poesjkin, op zeer jonge leeftijd, een beroemd schrijver. Om het in muziektermen uit te drukken: Poesjkin was de Mozart (die eveneens jong stierf) van de Russische literatuur- die zich net als zijn muzikale evenknie een enfant terrible toonde, door de heersende elite tegen zich in het harnas te jagen.
  Vlak na zijn dertigste beleefde Poesjkin een van de vruchtbaarste artistieke periodes van zijn leven. Hij voltooide snel na elkaar niet alleen zijn roman in verzen Jevgeni Onegin en de vijf Verhalen van wijlen Ivan Petrovitsj Bjelkin, maar ook De vertelling van tsaar Saltan en Boris Godoenov.
  Hans Boland, die in de loop der jaren het gehele oeuvre van Poesjkin in sprankelend Nederlands vertaalde, stelde een uitgebreide bloemlezing samen die Poesjkins genie recht doet. Behalve de genoemde hoogtepunten, de grote gedichten en de integrale Jevgeni Onegin, selecteerde hij de beste verhalen en haalde hij een aantal minder bekende sprookjes boven. Het resultaat is een ideaal deel om kennis te maken met het oeuvre van Poesjkin.  Extra informatie:
  De Russische bibliotheek
  Hardback
  September 2018
  775 gram
  201 x 129 x 41 mm
  EAN: 9789028282056
  Uitgeverij Van Oorschot

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
  Dit artikel is aanwezig in onze winkel