Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Albrecht Nicolaas van Aerssen Beijeren van Voshol,Krijgsgevangene in Rusland
  • Albrecht Nicolaas van Aerssen Beijeren van Voshol,Krijgsgevangene in Rusland
Albrecht Nicolaas van Aerssen Beijeren van Voshol,Krijgsgevangene in Rusland
Albrecht Nicolaas van Aerssen Beijeren van Voshol
Krijgsgevangene in Rusland
verslag van zijn belevenissen door Albrecht Nicolaas van Aerssen Beijeren van Voshol, die tijdens Napoleons tocht naar Rusland in 1812 door kozakken gevangen werd genomen. voorwoord, inleiding en nawoord door zijn achterkleinzoon Marnix van Aerssen.
€ 10.45

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

In 1812 trok Napoleon met de grootste legermacht die de wereld ooit had gezien naar Rusland. Een 26-jarige Hollandse beroepsmilitair, de kapitein van de infanterie Albrecht Nicolaas van Aerssen Beijeren van Voshol, nam aan deze invasie deel. Hij had het ongeluk om op 31 oktober 1812 door een schot in zijn rechter dijbeen gewond te raken. Dat gebeurde tijdens gevechten bij het dorp Tsjasniki, gelegen in de tegenwoordige republiek Belarus (Wit-Rusland). De volgende dag nam een kozak hem gevangen, na hem met zijn lans een wond te hebben toegebracht in zijn linkerbeen en ook nog een in zijn linkervoet. Daardoor was hij ongeveer anderhalf jaar krijgsgevangene in dat deel van het tsarenrijk.

Marnix van Aerssen (1937) presenteert hier het (oorspronkelijk Franstalige) verslag van de krijgsgevangenschap in Rusland van zijn overgrootvader. De Nederlandse vertaling is van de hand van zijn grootvader. Het boek is voorzien van een inleiding, waarin Marnix van Aerssen een beeld schetst van de wereldverhoudingen en de veldtocht tijdens welke zijn voorvader gevangen genomen werd, alsmede een nawoord waarin hij vertelt hoe het de voormalig krijgsgevangene later verging.

Extra informatie:

Hardback
Met illustraties
November 2012
287 gram
217 x 148 x 14 mm
EAN: 9789490258061
Karwansaray Publishers

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen