Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Aert Schouman,Een Koninklijk paradijs
  • Aert Schouman,Een Koninklijk paradijs
Aert Schouman,Een Koninklijk paradijs
Een Koninklijk paradijs
Aert Schouman en de verbeelding van de natuur
€ 14.95
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Aert Schouman (1710-1792) is de belangrijkste Nederlandse dierenschilder van de achttiende eeuw. Zijn aquarellen met exotische vogels behoren tot de mooiste die er ooit zijn gemaakt. Ook de kamerbeschildering van met dieren uit de menagerie van prins Willem V vormt een hoogtepunt in zijn oeuvre (nu in Huis ten Bosch). Schoumans werk is een waar paradijs voor kunst- en natuurliefhebbers

Aert Schouman was de meest veelzijdige en productieve kunstenaar van zijn tijd. Hij schilderde, tekende en etste zowel genretaferelen, Bijbelse, mythologische en literaire onderwerpen als portretten, landschappen, topografische motieven en dieren. Menig interieur voorzag hij van fraaie wandvullende `behangsel` schilderingen, veelal met parkachtige landschappen vol kleurrijke dieren. Met een grote lust om af te beelden maakte hij de mooiste aquarellen van `in- en uitlandsche` vogels, zoogdieren en planten. Ook graveerde hij met een diamantstift glazen, en vervaardigde hij waaiers, uithangborden, raamhorren en tuinsieraden.

Bovendien was Aert Schouman kunsthandelaar en bekleedde hij diverse bestuurlijke functies bij kunstgenootschappen. In dit boek wordt door een groot aantal specialisten aan al deze facetten van Schoumans leven en werk uitvoerig aandacht besteed.



Extra informatie:

Paperback / softback
320 pagina's
Met illustraties
Februari 2016
1950 gram
305 x 250 x 25 mm
EAN: 9789462581852
Uitgeverij WBOOKS

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen