Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Adyashanti,Ware meditatie
Ware meditatie
Ontdek de vrijheid van puur gewaarzijn
€ 21.90

24 Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00


Wat zou er gebeuren als alles mag zijn zoals het is? Als je de behoefte aan controle opgeeft en in plaats daarvan alles wat zich voordoet op elk moment omarmt? Pas als we dit doen en stoppen met manipuleren, kan er volgens Adyashanti iets als ?ware meditatie? ontstaan.


Ware meditatie heeft geen richting, doel of methode. Alle methoden zijn gericht op het bereiken van een bepaalde geestestoestand en al die toestanden zijn beperkt, vergankelijk en geconditioneerd. Fascinatie met geestestoestanden leidt slechts tot slavernij en afhankelijkheid, terwijl ware meditatie juist is: verblijven in oorspronkelijk bewustzijn.


De simpele, maar diepzinnige vraag ?Wie ben ik?? kan volgens Adyashanti aan het licht brengen dat ons zelf niet de eindeloze tirannie van de egopersoonlijkheid is, maar objectloze vrijheid van zijn ? oorspronkelijk bewustzijn, waarin alle toestanden en objecten komen en gaan als manifestaties van het eeuwige ongeboren zelf dat wij zijn.


Ware meditatie is een onderzoek naar het begrip meditatie. Wat is meditatie? Waarom mediteren we? Waartoe kan meditatie leiden? Adyashanti (1962) beantwoordt deze, en veel meer, vragen onder andere aan de hand van zijn persoonlijke geschiedenis en decennia lange ervaring met meditatie. In 1996 begon hij op aandringen van zijn zenleraar Arvis Justi zelf met lesgeven.


Adyashanti heeft een ?vrij? idee van de manier hoe je mediteert zonder allerlei technieken. Deze manier spreekt me zeer aan.


Extra informatie:

Paperback / softback
132 pagina's
Januari 2021
166 gram
200 x 125 x 13 mm
EAN: 9789493228221
Samsara Uitgeverij b.v.

24 Bij u in huis op: donderdag
Bestel vóór: 21:00