Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Ad van Dun,Een betrouwbaar pad
  Een betrouwbaar pad
  wijsheidspraktijk voor bodhisattva`s
  € 24.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen  De Chinese titel van dit werk, Dasheng qixin lun, betekent ‘verhandeling over het ontwaken van vertrouwen in het Mahayana’ en wordt toegeschreven aan de Indische auteur Ashvaghosha (ca. 2e eeuw). Deze verhandeling is een van de meest invloedrijke teksten van het Oost-Aziatisch boeddhisme.
  Het boek beschrijft onze geest als bestaande uit twee verschillende maar elkaar aanvullende aspecten: pure zo-heid (tathata) en het ontstaan en vergaan van verschijnselen (samsara). Deze aspecten corresponderen respectievelijk met absolute waarheid en conventionele waarheid.
  De oude controverse tussen ‘directe’ en ‘geleidelijke’ verlichting krijgt hier een organische samenhang: boeddha’s en wijze geesten beschouwen de ingeboren zuiverheid van de onze ware aard als een intrinsiek gegeven; gewone stervelingen beschouwen het als iets dat via oefening gerealiseerd moet worden.

  Ad van Dun (1952) begon in 1977 met de beoefening van zen en in 1978 met aikido. In 2000 stichtte hij Zencentrum Prajna en Aikido-school Inai; beide scholen werden per 2010 verenigd in Stiltij. Eind 2016 heeft hij de bodhisattva-geloften afgelegd. Wijsheid en verwerkelijking zijn de grondtonen van Ads onderricht. Wars van intellectueel gedoe en onnodige institutio­naliteit weet hij een elementaire diepgang te verbinden aan een waarachtige en open leerhouding.  Extra informatie:

  Hardback
  116 pagina's
  Met illustraties
  Maart 2022
  360 gram
  238 x 178 x 16 mm
  EAN: 9789056704261
  Asoka

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen