Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Ad Petersen,Sandberg
Sandberg
graficus en directeur van het Stedelijk Museum
€ 34.90
   Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op vrijdag *
  • Gratis verzending


Ad Petersen
Sandberg - directeur en vormgever van Stedelijk Museum

Dit boek geeft een uitgebreid beeld van Sandberg als ontwerper van het Stedelijk Museum en laat daarnaast de doorslaggevende invloed zien die hij had op de modernisering van het museumgebouw. De oorlogstijd betekende een keerpunt in Sandbergs leven. Hij nam tijdens de Duitse bezetting actief deel aan het kunstenaarsverzet, en raakte daarbij overtuigd van de stimulerende en provocerende rol die kunstenaars in de samenleving kunnen spelen.
Na de bevrijding werd Sandberg (1897-1984) de nieuwe directeur van het Stedelijk Museum en werd het Stedelijk een levendig centrum voor moderne kunst, een ontmoetingsplaats, waar het publiek kennis kon nemen van eigentijdse kunst en vormgeving. Het ouderwetse gebouw kreeg een licht en uitnodigend interieur. Sandberg ging uit van de kunstenaars, maar zijn doel was het publiek. Hij was ervan overtuigd dat eigentijdse kunst betekenis had om de wereld om ons heen te kunnen begrijpen.
Het Stedelijk kreeg een nieuw elan in vorm en inhoud! Dit was te danken aan het talent, de visie en vasthoudendheid van slechts één man, Willem Sandberg. Achteraf kunnen wij spreken van de Era-Sandberg.
Ad Petersen, de auteur en samensteller van dit boek, was lang aan het Stedelijk Museum verbonden, en met Sandberg bevriend.

- Sandberg is onlosmakelijk verbonden met het Stedelijk Museum als de stem van vernieuwing binnen het museale gebeuren
- Sandberg heeft een groot stempel gedrukt op de ontwikkeling van het Stedelijk
- Voor de liefhebbers van moderne kunst, graphic design en de geschiedenis van Nederlands meest bekende museumExtra informatie:

Paperback / softback
200 pagina's
Met illustraties
December 2022
874 gram
279 x 224 x 17 mm
EAN: 9789491411885
Samsara Uitgeverij b.v.


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.