Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Abolqasem ferdowsi,Het boek der koningen (Shahname)
  • Abolqasem ferdowsi,Het boek der koningen (Shahname)
Abolqasem ferdowsi,Het boek der koningen (Shahname)
Het boek der koningen (Shahname)
de verhalen van Rostam
€ 39.95

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Het boek der koningen (1010) is hét epos is over het oude Iran. Ferdowsi (gestorven ca. 1025) beschrijft de geschiedenis vanaf het ontstaan der aarde tot en met de val van de Sasanieden en de komst van de Arabieren en islam halverwege de zevende eeuw.
Deze Nederlandse prozavertaling is een selectie uit het eerste en bijzonder levendige deel van dit epos. Het bevat mythe, legende en geromantiseerde geschiedenis. Het zijn vooral de persoonlijke avonturen van de helden van Sistn, en meer in het bijzonder die van Rostam, de geduchte krijger `met het lijf van een olifant`, die hebben gemaakt dat dit Boek der koningen nog steeds populair is onder Iraniërs. Deze avonturen worden afgewisseld met oorlogen tussen Iran en Turn, een strijd waarin Iran zegeviert maar omstreeks 650 wordt veroverd door de Arabieren.

`De eerste helft kan zich meten met de Griekse mythen: hier treffen we legendarische figuren als Zal, die met wit haar wordt geboren en daarom door zijn vader verstoten wordt, en vervolgens wordt grootgebracht door de mythische vogel Simorgh.` Michiel Leezenberg in NRC Handelsblad

Extra informatie:
Oosterse Klassieken
Hardback
496 pagina's
Met illustraties
November 2012
538 gram
198 x 119 x 33 mm
EAN: 9789054601814
Stichting Uitgeverij Bulaaq

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen