Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • A.P. Tsjechov,Verzamelde werken Deel VI Toneel
  • A.P. Tsjechov,Verzamelde werken Deel VI Toneel
A.P. Tsjechov,Verzamelde werken Deel VI Toneel
Toneel 6 Verzamelde Werken
€ 59.00

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Eindelijk verschijnt - na de verhalen in 5 delen - ook het toneel in een nieuwe sprankelend frisse vertaling, van Yolanda Bloemen en Marja Wiebes, ditmaal voor het eerst compleet.

Als in 1956 verscheen in de Russische Bibliotheek deel 6 in de `Verzamelde Werken` van Anton Tsjechov. Het bevatte een ruime keuze uit het toneelwerk, vertaald door Charles B. Timmer. Tsjechovs toneelstukken zijn wereldvermaard en worden tot op de huidige dag op de planken gebracht van Azerbeidzjan tot Zimbabwe en van Amsterdam tot New York.

De oorspronkelijke uitgave werd maar liefst zes keer herdrukt met een totaaloplage van 28.000 exemplaren. Deze prachtige dundrukeditie is verdeeld in Toneelstukken en eenakters; alle stukken die Tsjechov zelf heeft laten opnemen in zijn bij leven verschenen verzamelde werk plus De kersentuin, na zijn dood in aparte uitgave gepubliceerd.
De tweede sectie omvat al het overige toneelwerk van Tsjechov, deels niet voltooid.

Dit is een uitgave waar dramaturgen,spelers, toneelliefhebbers en lezers al jaren naar uitzien.

Recensie:
NRC Handelsblad
Michel Krielaars 22-03-2013
'`...Van Oorschots Russische Bibliotheek in een perfecte nieuwe vertaling...` `Wat Tsjechov op het toneel beoogde, kun je prachtig opmaken uit de nieuwe vertaling van Bloemen en Wiebes, die veel extra`s bezit dankzij de volledigheid` Over Tsjechov: `ongeëvenaarde meester.` '

Extra informatie:
Russische Bibliotheek
Hardback
Maart 2013
904 gram
200 x 126 x 50 mm
EAN: 9789028242692
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen