Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • A. Besseling,Theater vanuit het niets
  • A. Besseling,Theater vanuit het niets
A. Besseling,Theater vanuit het niets
Theater vanuit het niets
€ 24.50

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Kan je theater ter plekke bedenken?
André Besseling zegt in Theater vanuit het niets dat het kan en wat belangrijker is: hoe dat kan.  Vanuit zijn ervaring als docent, acteur en maker van improvisatietheater beschrijft hij  in dit boek de vele voorbereidingen en oefeningen die nodig zijn voor het maken van een geïmproviseerde voorstelling.
Het boek is een handleiding voor iedereen die wil leren improviseren - beginner en gevorderde.  Samenwerking, het accepteren van elkaars ideeën en fouten durven maken, zijn hierbij sleutelbegrippen.  Het fenomeen improvisatietheater wordt zeer uitgebreid beschreven en er is veel aandacht voor de meest  populaire vorm: theatersport. Het boek heeft een bijlage met honderveertig spelvormen die bij theatersport worden gebruikt, een haast onuitputtelijke bron voor acteurs, regisseurs en docenten.
André Besseling volgde in 1988 een workshop bij de geestesvader van het improvisatietheater, Keith Johnstone,  en richtte in datzelfde jaar Theatersportvereniging Amsterdam op. Hij geeft workshops in binnen- en buitenland en verkent  met theatergroep Piranha nieuwe methodes en vormen van improvisatietheater.
Voorwoord: Dominee Gremdaat.

Extra informatie:
IT&FB Theorie & Praktijk serie
Paperback / softback
360 pagina's
Met illustraties
Januari 1999
495 gram
210 x 150 x 35 mm
EAN: 9789064034916
Uitgeverij Int. Theatre & Film Books

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen