Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Werkboek Voeding voor zieke kinderen
  • ,Werkboek Voeding voor zieke kinderen
,Werkboek Voeding voor zieke kinderen
Werkboek Voeding voor zieke kinderen
Werkboeken kindergeneeskunde
€ 38.95
Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00Het Werkboek Enterale voeding bij kinderen, verschenen in 1996, was een van de populairste boeken in de reeks Werkboeken Kindergeneeskunde. Nu heeft het een opvolger: het Werkboek Voeding voor zieke kinderen. Dit geeft een overzicht van de huidige inzichten in het voedingsbeleid bij kinderen met uiteenlopende aandoeningen. Daarbij beperkt het zich niet tot enterale voeding; ook andere vormen van dieetvoeding en parenterale voeding komen aan bod. Omdat kennis van de algemene aspecten van ondervoeding en voedingstoestand inmiddels gemeengoed is, wordt deze minder uitgebreid behandeld dan in de voorganger.

In de laatste jaren is de aandacht voor voeding sterk toegenomen, zowel in het maatschappelijk debat als in de geneeskunde. Evaluatie van de voedingstoestand en een goed voedingsbeleid horen nu onlosmakelijk bij de zorg voor zieke kinderen. Er is geen twijfel meer aan het belang van adequate voeding voor het herstel bij ziekte. Het benutten en delen van deze kennis is een belangrijke verantwoordelijkheid voor iedereen in de pediatrische zorgketen.

De reactie hoopt dat dit werkboek zijn weg zal vinden in de dagelijkse praktijk en dat het wordt ingezet bij het onderwijs aan iedereen die betrokken is bij de (voedingskundige) zorg voor zieke kinderen en de optimalisering daarvan.

VU University Press
ISBN 978 90 8659 770 3


Extra informatie:
Werkboeken kindergeneeskunde
Paperback / softback
Met illustraties
Oktober 2017
590 gram
240 x 165 x 20 mm
EAN: 9789086597703
VU University Press

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00