Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Werkboek Ondersteunende behandeling in de Kinderoncologie
  • ,Werkboek Ondersteunende behandeling in de Kinderoncologie
,Werkboek Ondersteunende behandeling in de Kinderoncologie
Werkboek Ondersteunende behandeling in de Kinderoncologie
€ 30.95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

De begeleiding van kinderen met een maligne aandoening kent tijdens de verschillende fasen van hun ziekte veel belangrijke aspecten. In dit werkboek staan de medische aspecten, waaronder de juiste stagering van de ziekte, tijdige start van de behandeling, voorkomen en bestrijden van complicaties, op de voorgrond. De werkzaamheden van artsen op meerdere locaties vergen goede informatieoverdracht en gemeenschappelijke protocollen aangaande verrichtingen en afspraken.

Ziekte en behandeling vergen ook van de patiënt en zijn ouders veel energie, zowel fysiek als emotioneel. De behandelperiode strekt zich uit over maanden tot jaren. Om deze periode goed door te komen, moeten ouders en kind goed zijn toegerust. Goede voorlichting kan rust scheppen en een vertrouwensrelatie met de behandelende teamleden kan steun bieden in de onzekere situatie.
Om te zorgen voor een evenwichtige situatie voor kind en gezin is het nuttig te streven naar een uniforme benadering bij afspraken en begeleiding. Dit boek omvat richtlijnen voor leefregels thuis en in het ziekenhuis, complicatiebestrijding, bescherming van andere organen, chirurgie en radiotherapie. Het beperkt zich tot de feitelijke behandelperiode; diagnostiek en begeleiding van late effecten van de behandeling zijn buiten beschouwing gelaten.

De redactie hoopt dat het boek helpt bij het zoeken van de juiste weg voor elke patiënt, zodat aan iedereen een optimale ondersteunende behandeling kan worden geboden.

Extra informatie:
Werkboeken Kindergeneeskunde
Paperback / softback
189 pagina's
November 2005
367 gram
241 x 151 x 13 mm
EAN: 9789053839713
VU uitgeverij

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen