Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Eve Marko, Wendy Nakao,Het boek van de alledaagse koans
  • Eve Marko, Wendy Nakao,Het boek van de alledaagse koans
Eve Marko, Wendy Nakao,Het boek van de alledaagse koans
Het boek van de alledaagse koans
Ontwaken in een wereld vol verplichtingen
€ 24.95
24 Bij u in huis op: vrijdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen
`Het boek van de alledaagse koans` is een verzameling koans afkomstig van westerse zenbeoefenaars uit de 21e eeuw die een lekenleven leiden. De koans gaan over de uitdagingen van relaties, opvoeden, werk, geld, verlies, ouderdom en dood, en zijn afkomstig van beoefenaars uit de hele wereld, met commentaar van twee westerse zenleraren.
De verzameling is gebaseerd op de gedachte dat ons dagelijks leven rijk is aan uitdagende en schurende situaties die gelijkwaardig zijn aan de uitroepen of klappen die de oude zenmeesters gebruikten om hun studenten helemaal van hun stuk te brengen. Deze koans gooien onze gebruikelijke manier van denken overhoop, zodat we niet langer waarnemer zijn, maar een duik in ons leven kunnen nemen om de kloof te dichten tussen ons en de situatie waarmee we worden geconfronteerd.

Eve Myonen Marko is een van de grondleggers van de Zen Peacemaker Order en medeoprichter, samen met haar overleden man Roshi Bernie Glassman, van de Peacemakers Circle International die spiritueel sociaal geëngageerde mensen opleidt.
Wendy Egyoky Nakao is de emeritus abt van het zencentrum van Los Angeles (ZCLA) en volgde in 1999 Roshi Bernie Glassman op als abt.Extra informatie:

Paperback / softback
272 pagina's
November 2022
306 gram
209 x 130 x 22 mm
EAN: 9789056704285
Asoka

24 Bij u in huis op: vrijdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen