Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Henny van Lienden, Vincent van Lienden,Werken met een budget
  Werken met een budget
  een leerboek voor de gezondheidszorg
  € 51.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  De wereld van de zorg heeft een sterke economisering ondergaan en leidinggevenden in de zorg krijgen onherroepelijk te maken met financiële kwesties en interne budgettering. Werken met een budget behandelt het onderwerp vanuit het perspectief van het middenkader.

  Daarom is Werken met een budget een praktisch economieboek, waarin een minimum aan economische theorie is gekoppeld aan een maximum aan praktische informatie. Uitgangspunt is de dagelijkse praktijk. Hoe moet een budgethouder begrotingen maken, budgetoverzichten lezen, omgaan met schaarste, onderhandelen over een budget, en weten wanneer een budgetoverschrijding zo ernstig is dat er ingegrepen moet worden?

  In vijftien hoofdstukken komen de concrete taken van een budgethouder aan de orde. Opdrachten en oefeningen bieden de mogelijkheid de kennis aan de praktijk te toetsen. De rekenvoorbeelden zijn zowel ontleend aan de thuiszorg, waar concurrentie een sterke rol speelt, als aan de intramurale sector.

  Deze vierde druk is geheel geactualiseerd. De toegenomen verzakelijking en de veranderende invloed van overheid, verzekeraars en patiënten of verzekerden op het werken in een instelling zijn verwerkt. Zo is een nieuw hoofdstuk gewijd aan aanbesteding, actueel door de WMO.

  Drs. Henny van Lienden is docent Ondernemerschap aan de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is hij directeur van Bureau Van Lienden dat cursussen interne budgettering en financieel management verzorgt. Vincent van Lienden is student economie.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  221 pagina's
  Met illustraties
  November 2017
  404 gram
  240 x 168 x 13 mm
  EAN: 9789036818445
  Bohn Stafleu van Loghum

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen