Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Van den vos Reynaerde
  • ,Van den vos Reynaerde
,Van den vos Reynaerde
dr. F. Lulofs, dr. W.P.Gerritsen (red)
Van den vos Reynaerde
Middelnederlandse Tekstedities 9
€ 25.00

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Het dertiende-eeuwse dierenepos Van den vos Reynaerde behoort tot de klassieke werken uit onze literatuur. Deze editie, van de gerenommeerde Reynaert-kenner dr. F. Lulofs, is in de eerste plaats bedoeld voor studenten Nederlands, maar maakt de tekst ook toegankelijk voor ieder die in de literatuur van het verleden geïnteresseerd is.

In de inleiding worden aspecten behandeld van dierverhalen in het algemeen en van de Reynaert-literatuur in het bijzonder en van de plaats die de dierenwereld in het middeleeuwse denken innam. Daarnaast worden vragen besproken betreffende de auteur(s), de datering van de overgeleverde teksten en komen Reynaerts voorouders en zijn nageslacht aan de orde.

Lulofs besteedt tot slot ook aandacht aan het Reynaert-onderzoek. De tekst van de Reynaert is kritisch uitgegeven, dat wil zeggen dat fouten zijn hersteld wanneer dat voor een goed begrip noodzakelijk is. Uiteraard worden deze ingrepen verantwoord. De tekst zelf is voorzien van woordverklaringen.

In het daaropvolgende Commentaar worden zaken die een moderne lezers zouden ontgaan, verhelderd. Lulofs verklaart het verhaal hierin tegen de achtergrond van de middeleeuwse groepenmaatschappij. Generaties neerlandici hebben de Reynaert leren kennen in de editie-Lulofs.

Met deze herdruk blijven de visie van Lulofs op dit intrigerende verhaal en zijn editie beschikbaar voor alle Reinaert-liefhebbers.
 
 

Extra informatie:
Wereldberoemde verhalen 9
Paperback / softback
320 pagina's
Met illustraties
Januari 2001
487 gram
230 x 155 x 19 mm
EAN: 9789065506757
uitgeverij Verloren b.v.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen