Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jeroen Jeroense, Theo Overduin,Nieuw heilig
  • Jeroen Jeroense, Theo Overduin,Nieuw heilig
Jeroen Jeroense, Theo Overduin,Nieuw heilig
Jeroen Jeroense, Theo Overduin
Nieuw heilig
over hedendaagse inspiratie
€ 5.99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Boeiende gesprekken met 17 bekende Nederlanders en Vlamingen over het heilige in deze tijd.

In de huidige samenleving zijn heiligen van de kalender geschrapt. Hun namen worden nauwelijks meer genoemd, laat staan vereerd. Maar is daarmee ook het heilige uit de maatschappij verdwenen, of is dat slechts schijn? Laten mensen zich nog ontroeren of verwonderen door een andere werkelijkheid?
Jeroen Jeroense en Theo Overduin stapten in hun `heilige` oldtimer en reisden Nederland en Vlaanderen door op zoek naar een antwoord. Ze ontmoetten zeventien inspirerende mensen - onder wie hoogleraren, politici, een militair, een natuurkundige, een schrijfster, een cabaretier en een ondernemer - die vertellen over het heilige in hun leven.
Waar treft het heilige hen en hoe is zo`n ontmoeting te omschrijven? Neemt het hen bij de hand of slaat het hen juist van de sokkel? En wie zijn hun voorbeelden, hun `moderne heiligen`? Obama, Moeder Teresa, Madonna wellicht of de popgroep Pussy Riot?
Nieuw heilig toont dat het heilige ook vandaag - gloednieuw en vaak los van religieuze dogma`s - in ons bestaan kan inbreken. Mensen worden erdoor geraakt, springen over hun eigen schaduw en maken het onmogelijke waar.

Dit boek bevat gesprekken met: Ruard Ganzevoort, Mart de Kruif, Hilde Kieboom, Pieter Medendorp, Nora Asrami, Jeroen de Cuyper, Jan Jaap van der Wal, Jan Jonker, Elma Drayer, Cees Veerman, Kathleen Ferrier, Jos de Blok, Shirin Musa, Oane Visser, Simon Wouda, Klarien Verbeek en Dries van Agt.

Jeroen Jeroense (1961) is predikant (PKN) in Elst en schrijver. Hij promoveerde op een onderzoek naar de relatie religie en maatschappij. Op het interessante terrein van spiritualiteit schreef hij eerder `De kerk als klooster`, `God is hier en nu`, `Levenskunst` en `Open boek, een spirituele reis door de seizoenen`.

Theo Overduin (1955) is meelevend lid van de Protestantse Gemeente Elst. Hij is betrokken bij diverse vernieuwings- en verandertrajecten en daarbij altijd op zoek naar de succesfactoren en de `drijvende krachten` zowel bij mensen als in organisaties.

Extra informatie:

Paperback / softback
248 pagina's
Met illustraties
Oktober 2014
415 gram
233 x 153 x 21 mm
EAN: 9789490708986
Skandalon Uitgeverij B.V.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen