Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,The quay brothers` universum
  • ,The quay brothers` universum
,The quay brothers` universum
The quay brothers` universum
€ 24.95

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen

De eeneiige tweeling Stephen en Timothy Quay, beter bekend als de Quay Brothers, zijn invloedrijke stopmotion animatoren. De Quay Brothers staan internationaal bekend om hun ongelooflijk vindingrijke, welhaast bovenaardse films waarin ze objecten, marionetten en echte mensen laten versmelten met sombere fantasieën en beklemmende visioenen. Dit boek presenteert niet alleen hun intrigerende werk, maar ook wat hen inspireert en fascineert.
Gaandeweg hebben zij een onmiskenbare esthetiek ontwikkeld waarmee ze hun publiek weten te inspireren, maar ook in verwarring brengen en zelfs verontrusten. Het Eye Filmmuseum presenteert een grote tentoonstelling van hun werk, met hun animatiefilms, decorontwerpen - Dormitoriums - en werk op papier, maar ook werk van andere animatiefilmmakers, Wunderkammer-voorwerpen, anatomische modellen, Oost-Europese posters, tekeningen uit de Prinzhorn Sammlung, partituren van Karlheinz Stockhausen en andere bronnen van inspiratie.
Met tekstfragmenten van Bruno Schulz, Franz Kafka en Robert Walser, helder toegelicht door Suzanne Buchan, Professor of Animation Aesthetics aan de Middlesex University London.


Taal / Language : English

Extra informatie:

Paperback / softback
124 pagina's
Met illustraties
December 2013
384 gram
231 x 172 x 13 mm
EAN: 9789462081277
nai010 uitgevers/publishers

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen