Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Jan Hallebeek, Tammo Wallinga,Fons et origo iuris Versio Belgica
  • Jan Hallebeek, Tammo Wallinga,Fons et origo iuris Versio Belgica
Jan Hallebeek, Tammo Wallinga,Fons et origo iuris Versio Belgica
Jan Hallebeek, Tammo Wallinga
Fons et origo iuris Versio Belgica
een historische inleiding tot het vermogensrecht
€ 33.50

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Fons et origo juris - `Bron en oorsprong van het recht`

Het hedendaagse vermogensrecht is ontstaan vanuit verschillende rechtstradities. De belangrijkste is die van het Romeinse recht. Dit boek geeft eerst een globaal overzicht van het Romeinse goederenrecht en verbintenissenrecht zoals te vinden in het Corpus iuris civilis van keizer Justinianus (482-565). In de Middeleeuwen vormde het Corpus iuris het uitgangspunt voor de rechtswetenschap; vanaf de vijftiende eeuw kreeg het grote invloed op het privaatrecht in geheel continentaal Europa en daarbuiten. Aan de hand van drie centrale thema`s - overdracht, contract en onrechtmatige daad - volgt Fons et origo iuris vervolgens de doorwerking van het Corpus iuris vanaf de twaalfde eeuw tot de dag van vandaag.

Jan Hallebeek (1954) is hoogleraar Europese rechtsgeschiedenis aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij publiceerde eerder Quia natura nichil privatum: Aspecten van de eigendoms¬vraag in het werk van Thomas van Aquino (1986), The Concept of Unjust Enrichment in Late Scholasticism (1996) en artikelen op het gebied van het Romeinse recht, de Middeleeuwse rechtswetenschap en het ecclesiologisch Jansenisme.

Tammo Wallinga (1957) is universitair hoofddocent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en bekleedt de leerstoel Geschiedenis van het Privaatrecht aan de Universiteit Antwerpen. Hij publiceerde eerder Tanta/v. Two introductory constitutions to Justinian`s Digest (1989), The Casus Codicis of Wilhelmus de Cabriano (2005) en artikelen op het gebied van het Romeinse recht, de Middeleeuwse rechtswetenschap en het Juridisch Humanisme.

Extra informatie:

Paperback / softback
456 pagina's
Met illustraties
Juli 2009
899 gram
240 x 171 x 30 mm
EAN: 9789086593682
VU uitgeverij

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen