Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Aimé Heene, Johan Vanhaverbeke, Simonne Vermeylen,Praktijkboek strategie
  • Aimé Heene, Johan Vanhaverbeke, Simonne Vermeylen,Praktijkboek strategie
Aimé Heene, Johan Vanhaverbeke, Simonne Vermeylen,Praktijkboek strategie
Praktijkboek strategie
€ 34.99

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Moet je onderneming een missie hebben? Hoe bepaal je strategische prioriteiten? Waarvoor dient een SWOT? Hoe leer je opportuniteiten ontdekken? Is het soms niet beter om een product af te stoten? Hoe zet je een strategie het best om in een actie?

Strategiebepaling blijkt vaak moeilijker dan gedacht. Bij managers is de verleiding groot om snel te grijpen naar modieuze concepten. Bedrijven missen vaak een solide basis om te beslissen welke mogelijkheden tot duurzaam succes kunnen leiden. Wie dieper wil graven, dreigt in het ongewisse te blijven over de meest geschikte manier om efficiënt en effectief een strategie te bepalen en uit te voeren. Dankzij de stapsgewijze aanpak van dit Praktijkboek Strategie zet je strategisch denken om in praktisch doen. Op basis van jarenlange consultancyervaring stelden de auteurs dit werkinstrument samen om in team een strategie te ontwikkelen en met succes uit te voeren.

Praktijkboek Strategie biedt een handig en verantwoord stappenplan om op een gefaseerde manier het strategisch denken in praktisch doen om te zetten. Centraal staan de werkbladen die voorafgegaan worden door een korte maar grondige uitleg over het doel van de stap, theoretische onderbouw en succesbepalende factoren. Het gedrukte boek beperkt zich tot de essentie. Wie verdieping zoekt, vindt deze op het uiterst toegankelijke online leerplatform. Zo kan iedereen op zijn eigen ritme en behoefte met dit boek aan de slag.

Aimé Heene is buitengewoon hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UGent, gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen en het Europacollege te Brugge en zaakvoerder van Top Management Services. Hij koppelt zijn wetenschappelijk werk al meer dan vijfentwintig jaar aan de begeleiding van organisaties bij het bepalen van hun strategie.

Johan Vanhaverbeke is docent marketing en bedrijfsorganisatie aan de HUB en wetenschappelijk adviseur van Stima Education, het opleidingsinstituut van Stima (Stimulating Marketing). Hij is Interim Manager en voerde tal van strategische en operationele managementopdrachten uit voor nationale en internationale organisaties.

Simonne Vermeylen doceert strategisch management aan de HUB en is gastdocent aan de KU Leuven. Binnen Sun Tzu adviseert zij bedrijven bij de formulering en herziening van hun strategie. Zij zetelt in een aantal adviesraden en is partner van Integor.

Met een unieke code die gratis toegang verleent tot een online leerplatform - www.praktijkboekstrategie.com - voor meer uitleg, theoretische achtergronden, illustraties en praktijkvoorbeelden.


Extra informatie:

Paperback / softback
332 pagina's
Met illustraties
April 2012
481 gram
241 x 170 x 15 mm
EAN: 9789077432532
Scriptum Books

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen