Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Sara B., een rebelse vrouw uit de Verlichting
  • ,Sara B., een rebelse vrouw uit de Verlichting
,Sara B., een rebelse vrouw uit de Verlichting
Sara B., een rebelse vrouw uit de Verlichting
€ 19.99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Met opdrachten voor de leerlingen en docentenhandleiding (9789089643643).

Als Sara Burgerhart het huis van haar vrekkige tante ontvlucht, breekt er een nieuwe periode voor haar aan. Aan vrijheid en aandacht van mannen geen gebrek. Sara denkt er niet aan zich te binden, hoewel ze de aristocratische R. stiekem wel leuk vindt. Dat hij een gewetenloze rokkenjager is, ontgaat haar, evenals het feit dat ze vijanden heeft.
Dit nieuwe `Tekst in context`-deel presenteert de briefroman `Sara Burgerhart` (1782) in ingekorte en hertaalde vorm. Thema`s uit de Verlichting, zoals geluk, vriendschap en opvoeding, vormen het contextuele kader. Ook is er aandacht voor het leven van de auteurs van Sara Burgerhart, Betje Wolff en Aagje Deken.

•Karel Bostoen is emeritus UHD in de Oudere Nederlandse Letterkunde van de Universiteit Leiden
•Lia van Gemert is hoogleraar Historische Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het Amsterdams Centrum voor de Studie van de Gouden Eeuw
•Marleen de Vries publiceert sinds 1990 over literatuur en cultuur van de achttiende eeuw. Eerder verscheen van haar: Beschaven! Letterkundige genootschappen in Nederland 1750-1800 (2001) en De wetten van de tango (2008).
•Rianne Bos en Arien op ‘t Land behaalden hun master
Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisatie vroegmoderne literatuur.

Recensie:
NBD Biblion
Gerard Oevering 04-07-2012
'`Dit boekje geeft naast de primaire tekst een uitvoerige uitleg over de politieke en maatschappelijke omstandigheden. De lay-out is zeer verzorgd. Zo is de context op blauw, de bloemlezing op geel papier en is het bijwerk (de vragen en opdrachten, de primaire en secondaire literatuur, de verklaringen van buitenlandse woorden en zinswendingen en de begrippenlijst) op de groene pagina`s te vinden. Toegankelijk geschreven en zeer rijk geïllustreerd. De doelgroep is de bovenbouw van het vwo. Ook te gebruiken voor zelfstudie. Wat inhoud, uitvoering en didaktische aanpak betreft een voorbeeldige uitgave.`'

Extra informatie:
Tekst in Context 10
Paperback / softback
Met illustraties
April 2012
281 gram
241 x 170 x 8 mm
EAN: 9789089643513
AUP Educatief

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen