Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

Van 6 t/m 13 Augustus is onze klantenservice gesloten i.v.m. vakantie. Wij zijn dan telefonisch en per e-mail niet bereikbaar.
Uw orders worden wel verwerkt, en rechtstreeks vanuit de leveranciers aan u verzonden.

  • Adri van Amelsvoort, Ruud Oude Voshaar,Handleiding Optreden plaats delict. Editie 2020
  • Adri van Amelsvoort, Ruud Oude Voshaar,Handleiding Optreden plaats delict. Editie 2020
Adri van Amelsvoort, Ruud Oude Voshaar,Handleiding Optreden plaats delict. Editie 2020
Handleiding Optreden plaats delict. Editie 2020
Het politievak inzichtelijk
€ 31.50
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Deze Handleiding Optreden plaats delict is een standaardwerk voor iedere politieambtenaar die op een plaats delict of incident werkzaamheden moet uitvoeren of er leiding aan moet geven.

De fysieke en digitale sporen op de plaats van een misdrijf of ongeval geven belangrijke aanwijzingen over wat er is gebeurd. Ze kunnen ook aanwijzingen geven over de identiteit van de betrokkenen en de gebruikte middelen. Fysieke sporen zijn vaak vluchtig, latent en onderhevig aan contaminatie. Digitale sporen kunnen (op afstand) worden gewist of (automatisch) worden overschreven. Daarom moeten de sporen zo spoedig mogelijk worden beschermd en veiliggesteld. Dat vereist vakmanschap van allen die op de plaats van het delict (in hectische situaties) moeten werken. Fouten kunnen niet meer worden hersteld.

Deze Handleiding Optreden plaats delict is een standaardwerk voor iedere politieambtenaar die op een plaats delict of incident werkzaamheden moet uitvoeren of er leiding aan moet geven. Voor andere hulpverleners die op die plaatsen moeten opereren, bevat deze handleiding praktische handreikingen.

Adri van Amelsvoort is freelance docent tactische opsporing. Hij was daarvoor hoofdinspecteur van politie in de functie van teamleider en kennismakelaar bij de Politieacademie. Hij is redacteur van de digitale kennisbank Stapel & De Koning, deel recherche. Ruud Oude Voshaar is docent bij het team forensische opsporing van de Politieacademie.Extra informatie:
Het politievak inzichtelijk
Paperback / softback
204 pagina's
Met illustraties
September 2020
277 gram
218 x 148 x 13 mm
EAN: 9789012406413
Sdu Uitgevers

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen