Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Hans de Bruijn, Haiko van der Voort, Harald Warmelink, Ruben van Wendel de Joode,Nieuwerwets organiseren
  • Hans de Bruijn, Haiko van der Voort, Harald Warmelink, Ruben van Wendel de Joode,Nieuwerwets organiseren
Hans de Bruijn, Haiko van der Voort, Harald Warmelink, Ruben van Wendel de Joode,Nieuwerwets organiseren
Hans de Bruijn, Haiko van der Voort, Harald Warmelink, Ruben van Wendel de Joode
Nieuwerwets organiseren
€ 29.95

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Nieuwerwets organiseren - Hans de Bruijn (c.s.)

Er lijkt een bijna onverzadigbare behoefte te bestaan aan nieuwe vormen van organiseren. Bij veel bestaande organisatievormen voelen we ons blijkbaar onbehaaglijk: ze sluiten niet meer aan op de wereld die zo anders is dan een paar decennia geleden.

Nieuwerwets organiseren gaat over die nieuwe organisatievormen. Het boek is het resultaat van een exploratieve studie over de periode van een jaar in Nederland en daarbuiten. Aan de hand van een groot aantal interviews bij `nieuwe` organisaties zijn zes organisatievormen geïdentificeerd: loslaten, protocolleren, cultiveren, parallel schakelen, verbinden en virtualiseren. Deze vormen blijken op allerlei verschillende manieren te worden toegepast.

Die nieuwe organisatievormen intrigeren: ze zijn soms radicaal anders dan de bestaande manier van denken over organiseren. Maar we moeten blijven nadenken en de nieuwe organisatievormen niet als de nieuwe waarheid zien. Daarom komen in het boek ook de schaduwzijden van de nieuwe manieren van organiseren aan de orde. Zo biedt dit boek een genuanceerd beeld van nieuwe organisatievormen - die vaak werken, maar soms ook niet.

Nieuwerwets organiseren is een boek voor iedereen die op zoek is naar een richting om zijn of haar organisatie opnieuw vorm te geven en de condities waaronder een gekozen organisatievorm effectief kan zijn.

Over de auteurs (rechterflap)

Hans de Bruijn is hoogleraar bestuurskunde aan de Technische Universiteit Delft. Daarnaast is hij onder meer verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur in Den Haag en is hij programmaleider Governance aan het Netherlands Institute for City Innovation Studies.

Haiko van der Voort is docent-onderzoeker organisatiekunde aan de TU Delft. Hij is gepromoveerd op de vraag hoe organisaties en branches zichzelf reguleren. Waar worden afwegingen gemaakt? En door wie? Hij doceert studenten en professionals.

Harald Warmelink is docent en onderzoeker aan de Technische Universiteit Delft en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij werkt op het snijvlak van gaming en organisatie, en publiceerde recentelijk het boek Online Gaming and Playful Organization.

Ruben van Wendel de Joode is partner bij Common Eye, een adviesbureau gespecialiseerd in samenwerken in allianties, netwerken en partnerships. Ruben geeft advies, verzorgt trainingen en is gastdocent. Hij is gepromoveerd op een onderzoek naar virtuele netwerken.

Nikki Willems werkt als adviseur bij Adviestalent, Twynstra Gudde. Ze is geïnteresseerd in de interactie tussen mens, maatschappij en organisatie. Nikki werkt aan vraagstukken rondom organisatieontwikkeling, strategie en samenwerkingsvraagstukken in de zorg en de bredere publieke sector.

Extra informatie:

Paperback / softback
168 pagina's
Met illustraties
Juni 2014
370 gram
238 x 168 x 9 mm
EAN: 9789023253396
Koninklijke Van Gorcum b.v.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen