Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Reinaert de vos
  • ,Reinaert de vos
,Reinaert de vos
Reinaert de Vos
Tekst in Context
€ 19.99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Hofdag in het dierenrijk; bijna alle dieren klagen bij koning Nobel over de streken die de vos Reinaert hen heeft geleverd. Maar hoe krijg je een listige vos zover dat hij zich vrijwillig aan een gerechtelijke procedure onderwerpt? Bruun de beer, Tibeert de kater, Isengrijn de wolf en vele anderen ondervinden aan den lijve dat dat nog niet zo eenvoudig is. En uiteindelijk weet Reinaert ook Nobel op zijn zwakste plek te raken...

Reinaert de vos is zonder enige twijfel het hoogtepunt van de Middelnederlandse literatuur. In hoofdzaak is dat de verdienste van de Vlaamse dichter Willem 'die Madocke maecte'. In de dertiende eeuw schiep hij uit een Frans voorbeeld een nieuw dierenverhaal dat sindsdien de eeuwen moeiteloos overleeft. Hubert Slings bracht de tekst terug tot een in het onderwijs werkbare omvang, voorzag de middeleeuwse tekst van een moderne vertaling, uitvoerige uitleg en pakkende illustraties. Met deze uitgave kan het meeslepende verhaal over Reinaert en zijn slachtoffers weer vele jaren mee.

De auteur:
Dr. Hubert Slings promoveerde op het onderzoek Toekomst voor de Middeleeuwen. Middelnederlandse literatuur in het voortgezet onderwijs aan de Universiteit Leiden.

Extra informatie:

Paperback / softback
104 pagina's
Met illustraties
Januari 1999
269 gram
242 x 172 x 9 mm
EAN: 9789053562475
AUP Educatief

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen