Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Piet Mondriaan & Bart Van der Leck
  • ,Piet Mondriaan & Bart Van der Leck
,Piet Mondriaan & Bart Van der Leck
Piet Mondriaan & Bart Van der Leck
de uitvinding van een nieuwe kunst, Laren 1916-1918
€ 12.50
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


Piet Mondriaan en Bart van der Leck stonden aan de basis van grote vernieuwingen in de schilderkunst. Primaire kleuren, horizontalen en verticalen moesten uitdrukking geven aan een nieuw besef van kunst. In dit boek staat de ontmoeting centraal tussen Piet Mondriaan en Van der Leck en de spannende artistieke dialoog die op gang kwam nadat zij elkaar ontmoetten in 1916.

Bart van der Leck kwam uit een kunstnijvere traditie en had zich bekwaamd in de glasschilderkunst. Mondriaan was in het werk dat hij rond 1914 maakte geïnteresseerd geraakt in de ruimte die zich voordoet tussen de toeschouwer en het schilderij, en hoe die ruimte door ervaring van het schilderij tot leven kan worden gebracht. Als de kunstenaars kennis met elkaar maken blijken zij tot hun eigen verbazing met dezelfde fascinaties te worden gestuurd. In de loop van 1916 en 1917 ontspint zich een bijzondere wisselwerking waarin beide kunstenaars voordeel halen uit het contact. De Stijl is geboren.

In dit boek is er voor het eerst een precies verslag van het ontstaan van het tijdschrift De Stijl, waarin beide kunstenaars een belangrijk aandeel hebben. En is er voor het eerst een materieel technisch verslag van de manier waarop Piet Mondriaan en Bart van der Leck hun werk maken.Extra informatie:

Paperback / softback
168 pagina's
Met illustraties
Februari 2017
764 gram
280 x 221 x 16 mm
EAN: 9789462581937
Uitgeverij WBOOKS

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen