Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Jade Madoe, Oscar Louis,Euplea
  Euplea
  € 35.00
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  Euplea een is poëtische novelle. Een symfonie in veertien delen. Veertien filmische beelden van Jade werden veertien lyrische gedichten van Oscar. Veertien gedichten werden veertien teksten van hun beiden.

  Ze brengen het verhaal van Eva, een bloedmooi jong meisje dat met de trein aankomt in Zuid-Italië. De plek overspoelt haar met indrukken: er is de kracht van de zee, de mythische omgeving aan de voet van de Vesuvius en op zwemafstand een mysterieus vervloekt eiland. Eva ontmoet drie plaatselijke jongeren die haar op sleeptouw nemen onder de sluier van de klassieke mythologie, die altijd en overal aanwezig is. De oude schilder Michele ontfermt zich over haar. Er ontstaat een unieke vriendschap en stilaan ontwaakt de vrouw in Eva. In het schuim van de branding wordt ze herboren als Venus.

  Parallel aan dit boek is er de kortfilm van Jade Madoe. De film speelt zich af in dezelfde magische leefwereld waarin Eva ondergedompeld wordt, maar richt zich meer op haar transformatie van jong meisje naar vrouw met het magisch eiland en haar nieuwe vrienden als sleutel tot die overgang.

  `Euplea` werd op een heel bijzondere manier ingebonden. In de holtes tussen de bladzijden zitten foto`s uit de film verborgen. Samen met de hardcover met goudopdruk is dit zonder meer een hebbeding voor bibliofielen.


  Extra informatie:

  Hardback
  47 pagina's
  Met illustraties
  Oktober 2020
  386 gram
  217 x 215 x 12 mm
  EAN: 9789492515575
  Uitgeverij Bibliodroom

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen