Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  Pim van Lommel, Eben Alexander, Bruce Greyson, Hans Gerding, Ineke Visser, Odette de Theije,Het geheim van Elysion
  Het geheim van Elysion
  45 jaar studie naar nabij-de-dood-ervaringen
  € 32.50
  24 Bij u in huis op: dinsdag  Een nabij-de-dood-ervaring (NDE) is een overweldigende confrontatie met de onbegrensde dimensies van ons bewustzijn. Met deze woorden beschrijft publicist en onderzoeker Pim van Lommel de bijzondere bewustzijnservaringen die volgens de huidige materialistische wetenschap niet mogelijk zijn. Naar schatting hebben ruim 50 miljoen mensen in de wereld een NDE hebben gehad. In Europa zijn er waarschijnlijk 20 miljoen mensen met een NDE, ongeveer 4,2% van de bevolking, zoals onderzoek is gebleken. In Nederland zijn er een kleine 600.000 mensen met een NDE.

  In ‘Het geheim van Elysion’ komt een dertigtal auteurs aan het woord uit België, Engeland, de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland. Ze delen hun visie op tal van aspecten die te maken hebben met de relatie tussen hersenen en bewustzijn en met de verhouding tussen leven en dood, hemel en aarde. Onder de auteurs bevinden zich (inter)nationale experts als Bruce Greyson, Eben Alexander en Peter Fenwick. Steven Laureys en Raymond Saerens staan voor de Belgische inbreng. Aan Nederlandse zijde geven Pim van Lommel, Hans Gerding, Titus Rivas, Ineke Visser en Rinus van Warven acte de présence.

  Tussen de meer wetenschappelijke bijdrage treft u ook tal van ervaringsverhalen van mensen die een NDE hebben gehad. Zij zijn de mensen die na een levensbedreigende crisis een buitengewone ervaring in hun bewustzijn hebben gemeld. In alle bijdragen worden de effecten beschreven die de NDE heeft op mensenlevens. Wat vijfenveertig jaar internationaal onderzoek heeft opgeleverd, is het inzicht dat deze ervaring het leven van mensen fundamenteel verandert.

  Maar dat niet alleen. Hoe heeft de NDE überhaupt onze kijk op de wereld beïnvloed? Dertig jaar geleden strookte de belevingswereld van de NDE-er niet met de algemeen geldende opvattingen over leven en dood en met de gevestigde wetenschappelijke en religieuze (kerkelijke) paradigma’s. Wat was er toch met de NDE-er aan de hand? Nu - dertig jaar later - is de vraag waarom de mainstream-wetenschap niet ziet wat de NDE-er ziet. Wat ziet die NDE-er? Misschien is dat wel het geheim van Elysion.

  Recensie:
  De leesclub van alles
  Evert van der Veen 04-05-2021
  'Er zijn meerdere verhalen van mensen die een nabij-de-dood-ervaring hebben meegemaakt. Sommige zijn zeer indrukwekkend zoals die van Jeffery Olsen die een auto-ongeluk meemaakt waarbij zijn vrouw en één van hun kinderen om het leven komt. Hij ervaart dat zijn vrouw bij hem op bezoek komt.'

  Extra informatie:

  Hardback
  432 pagina's
  Met illustraties
  September 2020
  969 gram
  249 x 181 x 36 mm
  EAN: 9789493175440
  Uitgeverij Van Warven

  24 Bij u in huis op: dinsdag