Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Lida Nijgh, Nicolien van Tol,Leren reflecteren
  Leren reflecteren
  € 28.95
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen


  Dit product bestaat uit een boek inclusief website met hierop o.a. het online boek.

  Reflectie is met een nieuwsgierige, open blik op zoek gaan naar een deel van jezelf dat je nog niet kent. Door inzicht te krijgen in je handelen, gedrag en drijfveren kun je jezelf en je professioneel handelen verder ontwikkelen. Het aanleren van reflectievaardigheden maakt een belangrijk onderdeel uit van alle studies die opleiden tot een mensgericht beroep.

  ‘Leren reflecteren’ gaat eerst in op wat reflectie precies inhoudt en wat de meerwaarde en het belang ervan is. Vervolgens wordt de link gelegd tussen reflectie en het werkveld. Waar lopen professionals tegenaan in hun werk? En welke rol kan reflectie daarbij spelen? Tot slot wordt behandeld wat nodig is om reflectievaardigheden te ontwikkelen en toe te passen.

  ‘Leren reflecteren’ is een praktische methode waarbij je reflecteren leert door het te doen en door dicht bij jezelf te beginnen. Regelmatig wordt verwezen naar specifieke oefeningen op de website. In de vele casussen in het boek wordt steeds de verbinding gelegd met de (beroeps)praktijk.

  Nieuw in deze vierde druk is aandacht voor feedback, de invloed van man-vrouwverschillen en cultuur op reflectie en voor schriftelijke vormen van reflectie, waaronder schrijven als reflectietool en het schrijven van een reflectieverslag.

  Op de website bij het boek, www.lerenreflecteren4edruk.nl, staan veel verschillende oefeningen om reflecteren al doende te oefenen, video’s, een reflectiespel en achtergrondinformatie. Nieuw is de module ‘Het schrijven van een reflectieverslag’. Voor docenten zijn een PowerPoint en docentenhandleidingen beschikbaar met lessuggestie voor beginnende en gevorderde studenten.

  Lida Nijgh was lang werkzaam in het hoger beroepsonderwijs en is momenteel coach in een vrijgevestigde praktijk.

  Nicolien van Tol werkt als docent methodiek, supervisor, coach en onderzoeksbegeleider in het hoger beroepsonderwijs. Daarnaast heeft zij een eigen coachingspraktijk.  Extra informatie:

  Paperback / softback
  136 pagina's
  Met illustraties
  April 2021
  243 gram
  220 x 151 x 10 mm
  EAN: 9789024439508
  Boom

  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen