Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Aad Smaal, Gees van Hemert, Margot Verhaagen,Het oesterboek
  • Aad Smaal, Gees van Hemert, Margot Verhaagen,Het oesterboek
Aad Smaal, Gees van Hemert, Margot Verhaagen,Het oesterboek
Het oesterboek
Over de magie van de oester
€ 39.99
Bij u in huis op: donderdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in HeerenveenOesters zijn superfood. Ze zijn lekker, gezond en het is een feest om ze te serveren. Geur en smaak brengen liefhebbers in vervoering. Oesters hebben iets magisch. Maar de oester heeft ook een interessante geschiedenis. De prehistorische oester diende als belangrijke voedselbron en de vetzuren in de oester hebben onze verre voorouders geholpen bij de evolutie tot mens.

Al in de Oudheid geloofde men in de heilzame werking van het schelpdier tegen akelige kwalen. Op beroemde 17deeeuwse schilderijen staan verleidelijke oesters symbool voor het opwekken van wellust. Tegenwoordig kweekt men oesterbroed op land en wil men verdwenen oesterbanken terugbrengen in de zee.

Het Oesterboek brengt de magie van de oester tot leven met illustraties, historie, interviews, verhalen en anekdotes, en bijzondere oesterrecepten van negen bekende chef-koks: DP Arkenbout, Wouter Kik, Syrco Bakker, the Blend Brothers, Edwin Vinke, Richard Ekkebus, Thijs Meliefste, Thomas d’Hooghe en Nick Bril.
Extra informatie:

Hardback
Met illustraties
September 2022
1568 gram
292 x 231 x 30 mm
EAN: 9789401481137
Lannoo

Bij u in huis op: donderdag
Dit artikel is aanwezig in onze winkel in Heerenveen