Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Marcel Kooijman, Marc Pallada,Leerboek materiaalkunde voor technici
  Leerboek materiaalkunde voor technici
  € 78.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  Het Leerboek Materiaalkunde voor technici is een inleiding in de materiaalkunde voor studenten werktuigbouwkunde, vliegtuigbouwkunde, scheepsbouwkunde en aanverwante studies. Daarnaast zal het boek zijn weg vinden onder ontwerpers, constructeurs en materiaalkundigen, maar is het ook toegankelijk voor anderen die zijdelings met materiaalkunde te maken hebben, zoals bedrijfskundigen, forensisch onderzoekers en chemisch technologen.

  Het boek is visueel opgezet, met een duidelijke indeling rond materiaalkeuze, materiaalkunde en materiaalkennis. Bij de materiaalkeuze per materiaalgroep wordt deels gebruik gemaakt van de bijzonder inzichtelijke wijze van presenteren van de `methode Ashby`. Voor een meer gespecificeerde materiaalkeuze is meer materiaalkundige kennis nodig. Vandaar dat de groepskeuze is uitgebreid met kennis over specifieke legeringen. De materiaalspecificaties volgen de meest gebruikelijke Europese normaanduidingen, die met name ook aan DIN-normen gelieerd zijn.

  Het boek behandelt alle materialen die toegepast worden in werktuigbouwkundige constructies: metalen, kunststoffen en keramiek. Alle belangrijke keuzeaspecten komen daarbij aan de orde. Per materiaalgroep worden de belangrijkste eigenschappen besproken. Daarnaast wordt ingegaan op de verwerking van materialen, de beperkingen van materialen, het correct specificeren van materialen in een technische tekening of een ontwerp, enz. De belangrijkste gegevens van de materialen worden in tabelvorm gerubriceerd.


  Extra informatie:

  Paperback / softback
  832 pagina's
  Oktober 2017
  1874 gram
  248 x 182 x 43 mm
  EAN: 9789024400515
  Boom

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen