Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Maitreya Instituut 25 jaar onderricht
  • ,Maitreya Instituut 25 jaar onderricht
,Maitreya Instituut 25 jaar onderricht
25 jaar onderricht Maitreya Instituut
Jubileum uitgave
€ 12.50

24 Bij u in huis op: zaterdag

Het Maitreya Instituut, waarvan de Maitreya Uitgeverij een onderdeel is, bestaat dit jaar 25 jaar. Het Tibetaans boeddhistische Instituut begon in 1979 onder de bezielende leiding van Lama Thubten Yeshe en Lama Zopa Rinpochee. Na het overlijden van Lama Yeshe in 1984 werd Lama Zopa Rinpochee de spirituele leider van de FPMT (Foundation for the Preservation of the Mahayana Tradition), waar het Maitreya Instituut deel van uit maakt.

Na een bezoek aan Nederland in 1979 van de beide Lama's werd het Maitreya Instituut opgericht en begon het met het geven van boeddhistisch onderricht aan belangstellenden in het Theosofisch Centrum te Naarden. Na drie jaar werd een eigen plek gevonden in Bruchem en na weer drie jaar verhuisde het Instituut naar Maasbommel en weer drie jaar later naar Ernst op de Veluwe. In 1998 werd ook een vestiging geopend aan de Brouwersgracht te Amsterdam. In de laatste 25 jaar zijn vele belangrijke Lama's en westerse leraren naar Nederland gekomen om de leer van de Boeddha te onderwijzen w.o. Z.H. de Dalai Lama.

In dit boek vindt u een bloemlezing van hoogtepunten van het inzicht in de boeddhistische leer zoals door deze leraren is uitgelegd en die in de vorm van artikelen zijn verschenen in het Maitreya Magazine, het kwartaalblad dat onlangs ook zijn 25e verjaardag vierde.

Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
Mei 2013
712 gram
230 x 150 x 40 mm
EAN: 9789071886324
Uitgeverij Maitreya

24 Bij u in huis op: zaterdag