Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

Yannis Skalli-Housseini, Luk Van Langenhove,De erfenis van 1947
  • Yannis Skalli-Housseini, Luk Van Langenhove,De erfenis van 1947
  • Yannis Skalli-Housseini, Luk Van Langenhove,De erfenis van 1947
  • Yannis Skalli-Housseini, Luk Van Langenhove,De erfenis van 1947
De erfenis van 1947
Geboorte en toekomst van de huidige wereldordening
€ 35.00
   Thuisbezorgen

  • Bestel vóór: 21:00
  • Bij u in huis op zaterdag *
  • Gratis verzending


Dit boek vertelt het verhaal van 1947, een vergeten scharnierjaar waarin zich een wereldordening kristalliseerde die gedurende decennia onze wereldpolitiek zou bepalen. Gebruik makend van uiteenlopende historische bronnen, waaronder memoires van de belangrijkste protagonisten, dagboeken van burgers, krantenverslagen en vrijgegeven CIA-documenten, brengen de auteurs een meeslepend relaas van een ongelooflijk boeiend jaar.

Ze volgen daarbij het ritme van de seizoenen, want niet alleen de handelingen van leiders en burgers bepaalden het lot van 1947. Ook de weersomstandigheden in Europa speelden een belangrijke rol. De wereld van 1947 reikt een aantal inzichten aan om de turbulente wereld van vandaag beter te begrijpen. Dit boek presenteert dus een terugblik om vooruit te kunnen kijken. Anders gezegd, wat blijft er nog over van de erfenis van 1947?

*****

‘Een overrompelende kroniek over twaalf maanden die intussen haast vergeten zijn, maar waarin de geschiedenis een nieuwe bedding vond.’ (Hendrik Vos, Professor politicologie, columnist voor De Standaard en auteur van ‘Dit is Europa’)

‘Geschiedenis voor het grote publiek. Een meeslepend verhaal dat aantoont hoe de keuzes die in 1947 gemaakt werden,
ook vandaag nog de wereldpolitiek bepalen.’ (Sven Biscop, Professor internationale politiek en auteur van ‘Hoe de grootmachten de koers van de wereldpolitiek bepalen’)

`Een boeiende en erudiete kijk op een scharniermoment uit de recente geschiedenis. Door dit boek treedt het bewogen jaar 1947 uit de schaduw van de Tweede Wereldoorlog.` (Guy Vanthemsche, Professor Emeritus hedendaagse geschiedenis en (co)auteur van ‘Koloniaal Congo’ en ‘Een geschiedenis van België’


Extra informatie:

Paperback / softback
488 pagina's
Met illustraties
December 2022
929 gram
242 x 170 x 35 mm
EAN: 9789461174147
ASP - Academic and Scientific Publishers


* We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is.