Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Babette Wagenvoort, Lokien de Bie,Een avond bij de vrouwenvereniging
  • Babette Wagenvoort, Lokien de Bie,Een avond bij de vrouwenvereniging
Babette Wagenvoort, Lokien de Bie,Een avond bij de vrouwenvereniging
Een avond bij de vrouwenvereniging
€ 19.95
24 Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00
Bestaan ze nog, de klassieke, veelal op religieuze grondslag gestoelde ‘plattelandsvrouwenverenigingen’, die decennialang een bloeiend bestaan hebben geleid in verzuild Nederland?

Gelijk met de hedendaagse snelle leegloop van de kerken worden ook die vrouwenverenigingen met opheffing bedreigd. Maar nog altijd komen overal in het land honderden vrouwen maandelijks bijeen op de avonden van hun vereniging. Wat doen zij daar?

Tekenaar Babette Wagenvoort en schrijver Lokien de Bie bezochten tien verenigingsavonden in het Westland, een streek die ook representatief genoemd kan worden voor de vrouwenverenigingscultuur elders in het land.

Hun leerzame, vaak ook vermakelijke reportage - in tekeningen, tekst en interviews - brengt een ode aan een verdwijnend Nederlands cultureel fenomeen.


Recensie:
NBD Biblion
D.M. van Helden-Pol 08-05-2019
'`Waarin onderscheidt een vereniging met uitsluitend vrouwen zich specifiek?` Om hierop het antwoord te vinden, bezochten de auteur en de tekenares tien ledenbijeenkomsten van - christelijke en katholieke - vrouwenverenigingen in het Westland. Met prachtige zwart-wittekeningen en een onderhoudende tekst schetsen zij het verloop van zo`n avond. [...] Het boek is heel praktisch en leest als een sfeervolle, authentieke beleving.'

Extra informatie:

Hardback
Met illustraties
Maart 2019
537 gram
288 x 217 x 14 mm
EAN: 9789462263161
DATO

24 Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00