Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  ,Liter 96
  Liter 96
  Liter 96
  € 5.00
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  Met de verschijning van Liter 96 sluit het literaire tijdschrift het jaar 2019 af. Deze 22e jaargang bracht Liter door met een blik op de Ander, en dit thema is ook weer op vele manieren zichtbaar in het laatste nummer van het jaar.

  Het openingsessay van Jaap Goedegebuure werpt een nieuwe, spannende blik op het oeuvre van Gerard Reve. Onderzocht wordt welke rol het kwaad speelt in zijn werk, een onderwerp dat nog niet vaak onderzocht is. Het is het eerste deel van een tweedelig stuk, het tweede deel verschijnt begint 2020.

  Een ander perspectief komt ook van de Engelse dichter W.H. Auden. Hij geeft ons, in Koos Geerds’ vertaling van een deel van zijn ‘kerstoratorium’ For the time being, een kijkje in het getroebleerde hoofd van Herodes op het moment dat hij een oordeel moet vellen over Jezus. ‘Men hoeft geen psycholoog te zijn om te beseffen dat wanneer dit gerucht niet de kop wordt ingedrukt, het in de kortste keren het hele Imperium kan verzieken’, horen we de heerser denken.

  Kunstcriticus en dichter Maarten Buser neemt ons mee naar Amerika, en wijst christelijke thematiek aan in het werk van de bekende rapper Kendrick Lamar. Hij beantwoordt de vraag of dat eigenlijk wel samengaat, geloof en de wereld van hiphop, waarin geld en vrouwen belangrijker lijken te zijn dan zingeving en compassie.

  Ten slotte presenteert Liter trots verhalen en gedichten van onder andere J.V. Neylen, Mohana van den Kroonenberg, Mart van der Hiele en Els Meeuse. In de recensierubriek ‘Maatwerk’ gaan recensenten in op werk van onder andere Karen Armstrong, Oek de Jong, Ilja Leonard Pfeijffer, Maarten ’t Hart en Shusako Endo.

  Aldus de afronding van het jaarthema de Ander, dat dit jaar de plaats innam van onze gebruikelijke gastschrijver. In 2020 is de gastschrijver er wel weer: Nicole Montagne. Deze auteur én beeldend kunstenaar geeft ons komend jaar een blik in haar wereld. In nummer 96 presenteren we een essay van haar hand waarin haar veelzijdigheid zich al mooi toont. Ze vertelt over ‘lichtkunstenaar’ Willem den Ouden.


  Extra informatie:
  Liter 96
  Paperback / softback
  80 pagina's
  Met illustraties
  Januari 2020
  207 gram
  239 x 163 x 10 mm
  EAN: 9789460050534
  Skandalon Uitgeverij B.V.

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen