Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  ,Limburgensia
  Limburgensia
  De schatten van Schillings
  € 29.95
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  Limburgensia
  De schatten van Schillings
  Redactie: Babke Aarts, Ad van Pinxteren & Jos Schatorjé

  Vormgever: Hans Lemmens

  Het Limburgse echtpaar Miep en Har Schillings houdt van verzamelen. Har legde zich bijvoorbeeld vier decennia toe op Limburgensia. Deze collectie, van manuscripten en vooral bijzonder drukwerk, is onlangs overgedragen aan het Limburgs Museum.

  Die overdracht is een bewuste keuze, want veel boeken hebben qua inhoud en afwerking een museale verschijningsvorm. Ook bieden ze inzicht in de ontwikkeling van aandachtsgebieden als archeologie, numismatiek, geschiedenis en kunstgeschiedenis in Limburg. Bovendien bevatten de boeken sporen van hun eigen ontstaan en bieden ze inzicht in de maatschappelijke relevantie van drukwerk. Ze horen, kortom, thuis in een museum. De schenking betekent een belangrijke bijdrage aan het regionaal cultureel erfgoed, want er bestaat geen betere particuliere collectie op dit gebied.

  In Limburgensia laten meer dan 25 auteurs hun licht schijnen op de `schatten van Schillings`. Ze tonen een aantal Limburgse bibliografische hoogtepunten uit de collectie en moedigen liefhebbers van boeken en boekgeschiedenis aan te blijven zoeken naar de boeiende wereld achter het boek.
  Extra informatie:

  Hardback
  268 pagina's
  Met illustraties
  November 2019
  1665 gram
  289 x 239 x 30 mm
  EAN: 9789460044632
  Uitgeverij Vantilt

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen