Gratis verzending vanaf € 25
Wij verzenden naar Nederland en België

Béka, José-Luis Munuera,De oorlogscorrespondent
De Blauwbloezen 65
De Speciale Gezant
De Blauwbloezen
€ 7.95

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel

Londen, 1861. William Russell, journalist voor de Times, brengt verslag uit van een fabrieksstaking. Dat is zeer tegen de zin van zijn oversten, die vinden dat hij de kant van de arbeiders kiest. Om zich van hem te ontdoen, sturen ze hem naar de andere kant van Atlantische Oceaan, waar de 'secessieoorlog woedt.

In het leger van de noordelijken krijgen korporaal Blutch en sergeant Chesterfield de opdracht die vreemde Engelse observator te begeleiden. De flegmatieke en deftige man neemt notities op het slagveld, zittend op een ezel. ?De waarheid is een kwestie van invalshoek!? roept Blutch uit in dit nieuwe deel van De Blauwbloezen. William Howard Russel (1820-1907) is een Engelse journalist en wordt beschouwd als de eerste oorlogscorrespondent. Hij bracht verslag uit van de 'secessieoorlog.

In de geest van de cultreeks van Cauvin en Lambil evoqueren Jose Luis Munuera en Béka het eeuwige verlangen van de machthebbers om de pers te controleren en de moeilijkheden die de pers ervaart om objectief te blijven.

Extra informatie:
Blauwbloezen, De 65
Paperback / softback
48 pagina's
December 2020
195 gram
289 x 219 x 4 mm
EAN: 9789031438631
Dupuis

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Dit artikel is aanwezig in onze winkel