Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Barend van Heusden, Astrid Rass, Jeroen Tans,Cultuur2
  • Barend van Heusden, Astrid Rass, Jeroen Tans,Cultuur2
Barend van Heusden, Astrid Rass, Jeroen Tans,Cultuur2
Cultuur2
Cultuuronderwijs in het VO
€ 29.95
24 Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00Cultuur2 Cultuuronderwijs in het VO is geschreven voor docenten in de cultuurvakken van het voortgezet onderwijs: Nederlands, moderne vreemde talen, klassieke talen, geschiedenis en erfgoed, maatschappijleer en burgerschap, mediawijsheid, levensbeschouwing, de kunstvakken en filosofie.
Cultuuronderwijs is onderwijs in cultureel bewustzijn. Dit bewustzijn is het menselijk vermogen om te reflecteren op cultuur: op wat mensen (mee)maken, denken en doen. Je kunt dit bewustzijn op allerlei manieren uitdrukken: in taal of met kunstwerken bijvoorbeeld, met muziek, of door je op een bepaalde manier te gedragen.
Cultureel bewustzijn krijgt vorm in het nieuws en in de geschiedschrijving, in religie en politiek, in de kunsten en in de filosofie. Het bepaalt je zelfbeeld en identiteit en geeft richting aan je handelen. Een rijk en veelzijdig cultureel bewustzijn biedt
daarom een stevige basis voor betrokken en kritisch burgerschap.
Cultuur2 Cultuuronderwijs in het VO biedt een stevig onderliggend kader voor samenhangend cultuuronderwijs, omdat het laat zien dat (en hoe) de cultuurvakken elkaar aanvullen. Ze ondersteunen samen het ontwikkelen van het cultureel bewustzijn van leerlingen, in al zijn verschijningsvormen. Inzicht in deze samenhang maakt lessen interessant en zinvol.
De uitgewerkte praktijkvoorbeelden in dit boek helpen je bij het ontwikkelen van een (school)visie op cultuur en cultuuronderwijs. Je krijgt handvatten aangereikt waarmee je de cultuur en de ontwikkeling van je leerlingen kunt leren kennen en je ontdekt hoe je met die kennis op je school cultuuronderwijs kunt invullen.
Onze cultuur verandert snel. We zijn mondialer, digitaler en democratischer dan ooit. Cultuur hangt altijd samen met waarden, maar wat van waarde is en wat niet, is door deze ontwikkelingen vaak minder vanzelfsprekend. Vandaar dat er behoefte is aan een nieuwe manier van denken over cultuur en cultuuronderwijs. Voor dit denken legt Cultuur2 Cultuuronderwijs in het VO het fundament.
Cultuur2 Cultuuronderwijs in het VO bouwt voort op Cultuur2. Basis voor cultuuronderwijs. Samen bieden deze twee boeken en stevige basis voor een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs PO-VO.


Extra informatie:

Hardback
Met illustraties
Januari 2020
480 gram
238 x 188 x 17 mm
EAN: 9789403422183
University of Groningen Press

24 Bij u in huis op: zaterdag
Bestel vóór: 21:00