Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

  • ,Jeesten van rouwen ende van feesten
  • ,Jeesten van rouwen ende van feesten
,Jeesten van rouwen ende van feesten
Jeesten van rouwen ende van feesten
Een bloemlezing uit de Lancelotcompilatie
€ 20.00

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


In de beroemde Lancelotcompilatie, die rond 1320 tot stand kwam, zijn tien Middelnederlandse Arturromans samengebracht. Enkele representatieve episoden uit deze compilatie, met een lengte van 400 a 800 verzen, zijn uitgegeven in de bloemlezing Jeesten van rouwen ende van feesten. Deze episoden worden voorafgegaan door een algemene inleiding over onder meer het handschrift, de literaire context en de compositie van de Lancelotcompilatie.

De geselecteerde tekstfragmenten zijn afkomstig uit Lanceloet, Perchevael, Queeste vanden Grale, Walewein ende Keye en Arturs doet. Lanceloet en het hert met de witte voet wordt in z'n geheel uitgegeven. De teksten zijn door middel van woordverklaringen toegankelijk gemaakt voor niet-gespecialiseerde lezers. Iedere uitgegeven episode wordt gevolgd door een uitleiding waarin wordt aangegeven waarom het gekozen tekstgedeelte literair-historisch of anderszins belangwekkend is.

In deze uitleidingen komen diverse thema's aan de orde, zoals Lanceloets liefde voor Arturs vrouw, de Graal, de heldendaden van Walewein, de verleiding van Perchevael en de dood van koning Artur. De bloemlezing is het resultaat van een samenwerking tussen Utrechtse en Amsterdamse neerlandici.

De auteurs zijn Bart Besamusca, Frank Brandsma, W.P. Gerritsen, Marjolein Hogenbirk, Willem Kuiper, Orlanda Lie, Soetje Oppenhuis de Jong en Roel Zemel.

Extra informatie:

Paperback / softback
240 pagina's
Met illustraties
Januari 1999
436 gram
240 x 160 x 15 mm
EAN: 9789065500489
uitgeverij Verloren b.v.

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen