Welkom op onze website
Wij verzenden naar Nederland en België

,Jacob van Maerlant
Frits van Oostrom en Ingrid Biesheuvel (samenstelling)
Jacob van Maerlant
Tekst in Context
€ 19.99

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Bomen die de toekomst voorspellen, babytandjes die harder groeien naarmate de moedermelk warmer is, edelstenen die dronkenschap verdrijven... Wie mocht denken dat we hier te maken hebben met thema's uit een sprookjesboek heeft het mis. Het zijn enkele van de onderwerpen die in de Middeleeuwen voorwerp van serieuze wetenschappelijke discussie waren. Jacob van Maerlant (ca. 1230 tot ca. 1296) heeft deze kennis voor het eerst in de Middelnederlandse volkstaal toegankelijk gemaakt. Maar het was niet alleen wetenschap waarmee Maerlant zich bezighield; ook wat betreft levensvraagstukken en de literaire cultuur van zijn tijd stak hij zijn mening niet onder stoelen of banken.

Ingrid Biesheuvel en Frits van Oostrom maakten een op het onderwijs toegespitste keuze uit zijn indrukwekkende en omvangrijke oeuvre, voorzagen de middeleeuwse tekst van een moderne vertaling, uitvoerige uitleg en pakkende illustraties. Op die manier trekt de wereld van Jacob van Maerlant in deze uitgave in zijn fascinerende veelzijdigheid aan het geestesoog van de lezer voorbij.

De auteurs:
Frits van Oostrom is universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Zijn boek Maerlants Wereld werd in 1996 bekroond met de AKO-literatuurprijs.
Drs. Ingrid Biesheuvel is verbonden aan het project Nederlandse cultuur en literatuur van de Middeleeuwen aan de Universiteit Leiden.

Extra informatie:
Tekst in Context
Paperback / softback
103 pagina's
Met illustraties
Januari 1999
270 gram
240 x 171 x 10 mm
EAN: 9789053562468
AUP Educatief

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen