Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Eric Strijbos, Jaap Verschoor,200 jaar in fotografie
  • Eric Strijbos, Jaap Verschoor,200 jaar in fotografie
Eric Strijbos, Jaap Verschoor,200 jaar in fotografie
200 jaar in fotografie
Een weergave in ruim 750 iconische beelden
€ 29.99
Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


Tweehonderd jaar fotografie betekent niet zozeer de geschiedenis van een techniek, maar vooral twee eeuwen vol historische beelden van de mens – van vreugde en verdriet, van liefde en leed, van successen en mislukkingen, maar ook van hoop.

Lange tijd konden fotografen slechts statische beelden maken. Voor de belichting waren vele minuten of zelfs langer nodig, zodat beweging, gebeurtenissen en nieuws niet direct vastgelegd konden worden. Toch levert ook dat fascinerende, magische beelden op.
Pas aan het eind van de 19de eeuw verschenen er camera’s met een snellere sluitertijd. In de eerste helft van de 20ste eeuw ontwikkelde de fototechniek zich snel en werden er foto’s van tal van gebeurtenissen gemaakt: politiek, werk, evenementen, feesten, oorlog, liefde, reizen, techniek, beroemdheden, familie… Al deze thema’s komen terug in dit boek.

In de 20ste eeuw werd de fotografie ook verheven tot kunst, ook al waren veel foto’s helemaal niet als kunst bedoeld. Werk van fotografen als Eugène Atget, Walker Evans, Dorothea Lange, Ansel Adams en Alfred Eisenstaedt is nu wereldberoemd, en een aantal van hen krijgt in dit boek speciale aandacht. Daarnaast zijn er ook veel foto’s van minder bekende maar niet minder interessante fotografen, die samen een boeiend verhaal vertellen – een verhaal van tweehonderd jaar geschiedenis van de mens.


Extra informatie:

Hardback
604 pagina's
Met illustraties
November 2020
3577 gram
312 x 230 x 55 mm
EAN: 9789036641456
Rebo Productions

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen